200 g
stekt eller grillat kyckling utan skinn och ben
2 - 3 stjälkar
bladselleri
1 burk
krossade tomater
½ dl
rödvinsvinäger
2 tsk
brun farin eller motsvarande mängd sötningsmedel
1 tsk
kapris
salt
peppar
200 g
stekt eller grillat kyckling utan skinn och ben 2 - 3 stjälkar bladselleri 1 burk krossade tomater ½ dl rödvinsvinäger 2 tsk brun farin eller motsvarande mängd sötningsmedel 1 tsk kapris salt peppar
Salta och peppra kycklingen och bind upp den. Ös den med fettet då och då, men späd inte med vätska. Blanda alla ingredienser till såsen utom arrowrot och smör
Häll i fisksåsen, limesafter och sockret och rör om. Servera med ris. Lägg i den tillsammans med broccolin och morötterna och sjud i ca 5 min tills torsken inte är genomskinlig längre. 4 tsk fisksås. 4 tsk olja 1 stor röd lök, hackad 2 citrongrässtjälkar, hackade 1 rågad msk currypasta Panang 400 ml (1 burk) kokosmjölk 1 pkt Alaskan Pollock eller torsk 1/2 färskt broccolihuvud 2 morötter skurna i stavar 4 tsk fisksås 4 tsk limesaft 2 tsk farinsocker 1 1/4 dl hackade jordnötter 1 näve(
Servera med ris och resterande sås. Skär kycklingen i mindre bitar. Både jag och maken tyckte såsen blev perfekt, inte för söt men ändå söt nog (för det är ändå en ”sötsursås”)
När vi går ut och äter kinamat, (vilket ju inte blir så himla ofta eftersom den vuxna karl här i huset inte är något stort fan av den typen av mat) så brukar jag för det mesta välja friterad kycklingmedsötsursås
Servera med ris och resterande sås. Skär kycklingen i mindre bitar. Sås. Hetta upp olja i en stekpanna och fritera eller stek kycklingen så att den får lite färg
O inte hjälper det att man ligger i sängen med telefonen i handen o söker på instagram efter just chinamat för att bli ännu mer lockad av alla bilder som lagts upp
Servera den sötsurakycklingen tillsammans med ris och sallad. Koka ihop vatten, sweet chilisås, kycklingfond, tomatpuré, maizena och vinäger i en liten kastrull
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.