Thaigryta med röd curry – recept
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 6 kycklinglårfiléer
  • 12 msk olja
  • 12 vitlöksklyftor
  • 11 liten bit ingefära
  • 12 msk röd currypasta
  • 12 tsk ljus soja
  • 1 pressad saft av 2 lime
  • 11 msk råströsocker
  • 12 msk kycklingfond
  • 11 msk asiatisk fisksås
  • 15 dl krämig kokosmjölk
  • 12 dl jasminris
  • 1 koriander
  • 1 röd chilifruktKoka riset enligt anvisning på förpackningen.
  • 1 Skär kycklingköttet i strimlor. Bryn det i en stekpanna eller wok med olja.
  • 1 Skala och finhacka vitlöken och ingefära och rör ner i pannan. Låt det fräsa i 2 minuter. Tillsätt currypasta, soja, limesaft och råströsocker och rör om.
  • 1 Späd med kycklingfond, fisksås och kokosmjölk. Låt grytan sjuda, cirka 8 minuter. Servera med kokt jasminris. Garnera med koriander och chili.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.