Rätten blev i slutändan friterad sötpotatis med rödlök, fetaost, rostade solrosfrön och gräslök. Ibland riskerar den att bli mosig och det är jag inte lika förtjust i
Linser är så gott och rika på mättande protein och fibrer, medan kolhydraterna som finns är komplexa och tar tid att bryta ner vilket i sin tur innebär att vi håller oss mätta längre
Skala och dela sötpotatisen i mindre bitar och lägg i en ugnsfast form. Det blir väldigt gott att skära potatisen i lite mindre bitar, på sätt blir skalet krispigt och inuti blir det alldeles krämigt
Skala och skär sötpotatisen i kuber. Skär bort stammen och strimla bladen. Skala och riv ingefära och vitlök och blanda med sötpotatisen i en stor ugnsfast form
Sötpotatis är lite av en bortglömd rotsak men det kan vara riktigt gott, speciellt som i det här receptet där jag ökat på sötman med honung och sedan balanserat det med balsamvinäger och rostade pinjekärnor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.