Lägg potatisen på en plåt/ugnsformmed höga kanter. Ställ in plåten/formen i nedre delen av ugnen. Rör runt potatisarnamed händerna så att all vätska fördelar sig väl
Ingredienser 1. 5 kg potatis - fast 0. 5 st purjolök 3 st vitlöksklyftorOlivolja 5 dl Vispgrädde 5 dl Mjölk 2 tsk Salt vit- eller svartpeppar ur kvarn Lägg iinköpslistaMåttomvandlingstabell
Mixabroccoli (bukett och stam) med ägg, kryddor ochchili. 1 Sätt ugnen på 200°. 2 Vänd ihopmed spenat, tomat och getost (mixainte. Låt stå i 10 min. 3 Forma järpar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda iugnen ca 20 min. 1 broccoli. 1 tsk torkad basilika. 5 finhackadchili. 70 g finhackad färsk spenat. 100 g smulad getost eller fetaost
Varva i en form och krydda med salt och peppar mellan varven. Skala ochskivapotatisoch lök. Koka upp crème fraiche, mjölk och grädde och pressa ivitlöken
Från början varvade herr M allt utom osten iugnsformenoch toppade med osten, men så ångrade han sig en smula, fick ett infalloch öste ner allt i en skål, blandade samman och la tillbaka det i formen i en enda salig röra
1 Skala sötpotatisenoch dela den ibitar. Täck med vatten och koka icirka 15 minutertillspotatisen är mjuk. 2 Häll av vattnet och mosa potatisen, gärna med en stöt. 3 Rör i smör ochsirapoch smaka av medlite salt och peppar. 2 kg sötpotatis. 2 msk lönnsirap
Sätt iniugnen några minuter, så att fetaostenoch rödlöken värms upp. Rätten blev i slutändan friteradsötpotatismed rödlök, fetaost, rostade solrosfrön och gräslök
Kommentarer
Maria Pannula
Till kikärtorna
Olja
Örtsalt
Svartpeppar
Cayennepeppar
Vitlökspeppar
- allt efter tycke o smak.
Logga in eller Registrera för att kommentera.