Stek biffarna med måtta så det inte torkar ut. Det som är bra att tänka på när man gör biffar eller köttbullar av älg är att det är ett mycket magert kött och kan lätt bli lite torr så ett tips är att inte använda så mycket ströbröd i smeten samt lägg i lite grädde (mjölk går väl också bra men hallå… gissa vad som blir bäst
Älgfärsbiffar. Festligt god mat med smaker från skogen. Älgfärsbiffar. Servera med svartvinbärsgelé. Lägg potatisarna med den skårade sidan uppåt i en ugnssäker form
Någon vanlig, gul kantarell och några rödgula trumpetsvampar följde med i korgen också. Det här går inte supersnabbt och kanske inte något du svänger ihop en vardag med hämtning på förskola/skola, hämtning och lämning på diverse aktiviteter osv
Blanda färsen först med äggulorna och sedan med grädden. Krydda med salt, vitpeppar och cayennepeppar. Lägg över biffarna i en ungssäker form och låt biffarna steka färdiga 5-7 minuter i ugnen tills köttsaften är klar när man sticker i dem med provsticka
Börja med att finhacka timjan och riv osten på rivjärnets grova sida. Servera med hasselbackspotatis, champinjonsås, svartvinbärsgele samt någon god sallad
Börja med att riva osten eller köp färdigriven ost. Skär Bacon i små bitar. Blanda samma alla ingredienser till en färdig smet och forma till biffar som ni sedan grillar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.