Vit kladdkaka – enkelt recept av Roy Fares
catrineyngbro
catrineyngbro

Vit kladdkaka – enkelt recept av Roy Fares

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Ingredienser
  • 10 bitar
  • 200 g vit choklad
  • 150 g smör
  • 165 g ägg (3 rumsvarma ägg)
  • 170 g strösocker (2 dl)
  • 3 g salt (½ tsk)
  • 120 g vetemjöl (2 dl)
  • 6 g vaniljsocker (2 tsk)
  • rivet skal från 1 tvättad citron
  • smör och kokosflingor till formen
  • Till servering
  • florsocker att pudra över
  • 250 färska blåbär (eller andra bär)
  • mjukvispad grädde
  • gröna, ätbara blad att dekorera med

Beskrivning

    Värm ugnen till 170 grader, varmluftsfunktion. Smörj en rund form med avtagbar kant, 22 centimeter i diameter, med smör. Strö kokosflingor i botten och på kanterna.
    Hacka chokladen och lägg den i en skål. Smält smöret i en kastrull och häll ner det i chokladen. Rör runt tills chokladen har smält och ställ skålen åt sidan.
    Vispa ihop ägg, strösocker och salt lite lätt i en bunke. Rör ner den smälta chokladblandningen. Rör ihop vete mjöl och vaniljsocker i en skål, och blanda sedan ner det i bunken. Tillsätt citronskalet. Vänd försiktigt ihop till en jämn smet med en slickepott.
    Häll smeten i formen, jämna till den och grädda mitt i ugnen i 20–25 minuter (tiden varierar beroende hur kladdig du vill ha den), eller tills kakan har fått en jämn, ljusbrun färg. Ta ut kakan och låt den svalna helt. Pudra på lite florsocker och servera med blåbär och grädde.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.