Värm ugnen till 170 grader, varmluftsfunktion. Smörj en rund form med avtagbar kant, 22 centimeter i diameter, med smör. Strö kokosflingor i botten och på kanterna.
Hacka chokladen och lägg den i en skål. Smält smöret i en kastrull och häll ner det i chokladen. Rör runt tills chokladen har smält och ställ skålen åt sidan.
Vispa ihop ägg, strösocker och salt lite lätt i en bunke. Rör ner den smälta chokladblandningen. Rör ihop vete mjöl och vaniljsocker i en skål, och blanda sedan ner det i bunken. Tillsätt citronskalet. Vänd försiktigt ihop till en jämn smet med en slickepott.
Häll smeten i formen, jämna till den och grädda mitt i ugnen i 20–25 minuter (tiden varierar beroende hur kladdig du vill ha den), eller tills kakan har fått en jämn, ljusbrun färg. Ta ut kakan och låt den svalna helt. Pudra på lite florsocker och servera med blåbär och grädde.
Smörj en rund form med avtagbar kant, 22 centimeter i diameter, med smör. Häll smeten i formen, jämna till den och grädda mitt i ugnen i 20–25 minuter (tiden varierar beroende hur kladdig du vill ha den), eller tills kakan har fått en jämn, ljusbrun färg. Spara recept Skriv ut Dela E-post Pinna Kommentera 200 g vit choklad
Toscakakor enligt receptavRoyFares. Ska dock nämna att i originalreceptet i boken så är kakorna även toppade med paranötter men eftersom den inte tillhör mina favoritnötter så valde jag att istället ha på lite extra av de andra nötterna
Vispa med elvisp ihop smör och färskost till en vit och fluffig blandning Tillsätt florsocker samt vaniljsocker och fortsätt att vispa tills det blir en fast och fin frosting
Den vita chokladen och saffranet smälter samman helt perfekt och skapar en gyllene kaka som kompletteras med en vintriga apelsinsallad av kokade apelsiner med stjärnanis och kanel
När degen gått ihop ökar du tempot lite och tillsätter lite i taget av smöret. Blanda samman alla ingredienser förutom mjölken och hackad mandel till en massa, blanda sedan i lite i taget av mjölken och blanda väl tills du har en fin mandelfyllning som ej är för lös
I sitt rådavsnitt tipsar författaren läsaren att våga experimentera och kombinera olika delar avrecepten på nya sätt för att skapa egna dessertfavoriter och utveckla kreativiteten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.