Vispa äggvitorna till skum. Vet att jag fick receptet då men tyvärr har jag inte det kvar. Detta är en gammal favoritkaka som jag smakade första gången när min lärare bakade den till oss
Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en slät smet. Grädda kakan längst ner i ugnen i 20–24 min, beroende på hur kladdig du vill ha den. Ställ kakan i kylen i 1–2 timmar när den kallnat
Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda dem i mitten av ugnen tills de blivit gyllenbruna. När degen släpper kanterna så behöver du inte tillsätta så mycket mer mjöl (bullarna blir torra av för mycket mjöl)
Lägg smulorna i en pajform, cirka 24 centimeter i diameter och platta till smulorna lätt med handen eller baksidan av en sked. 1Njut av din goda cheesecake
Grädda i mitten av ugnen, 200 g, ca 20-25 minuter, eller tills ytan får lätt färg. Rör samman degen. Bred ut med kniv eller slev i en långpanna (smord eller bakplåtspapper)
Receptet kommer ursprungligen från konditorn och skribenten Mia Öhrn (se hennes blogg här). Efter den senaste tidens höga tempo, med källarröjning och annat inför den tänkta flytten (som dessvärre inte blir av
Häll över chokladen, tillsätt smör och mixa slät med mixerstav. 1Fudgekladdkaka150 g smör 100 g mörk choklad, 70% 110 g ägg, rumstempererade (ca 2 st) 140 g strösocker (ca 1,5 dl) 75 g farinsocker (ca 1 dl) 3 g salt 20 g kakao (ca 0,5 dl) 60 g vetemjöl (ca 1 dl). 1Topping400 g grädde (4 dl) kakaoFudgekladdkaka. Smöra en rund springform som är 22-24 cm i diameter med smör och lägg bakplåtspapper i botten och på sidorna av formen
Smörj en rund form med avtagbar kant, 22 centimeter i diameter, med smör. Häll smeten i formen, jämna till den och grädda mitt i ugnen i 20–25 minuter (tiden varierar beroende hur kladdig du vill ha den), eller tills kakan har fått en jämn, ljusbrun färg. 200 g vit choklad
Toscakakor enligt receptavRoyFares. Ska dock nämna att i originalreceptet i boken så är kakorna även toppade med paranötter men eftersom den inte tillhör mina favoritnötter så valde jag att istället ha på lite extra av de andra nötterna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.