smörj och bröa en rund ugns form medavtagbara kanter. Eftersom denna kladdkaka blev så himla god till pannacotta kakan så valde jag att röra ihop den lite snabbt idag på morgonen för jag visste vi skulle få lite fika främmat idag på eftermiddagen
Hacka resten av chokladen grovt och vänd ner i smeten. Servera gärna med hallon. Bryt 150 g av chokladen i bitar och smält i vattenbad tillsammans med smöret under omrörning. Häll upp i en form, som är 30x25 cm, klädd med bakplåtspapper. 250 g vit choklad
Tillsätt resten av ingredienserna i kastrullen och rör ihop allt till en slät smet. Eftersom jag fullkomligt älskar kladdkaka testade jag att göra en medvit choklad
Underbar krämig kladdkakamedvit choklad, kokos och citron. Känn med en sticka, den ska vara kladdig. Täck kakan med aluminiumfolie om den börjar få för mycket färg
Garnera med grädden eller servera den till. 100 g vit choklad. Smält smöret. Ta kastrullen från värmen. Lägg i chokladen i bitar och rör tills den smält
Den vita chokladen och saffranet smälter samman helt perfekt och skapar en gyllene kaka som kompletteras med en vintriga apelsinsalladav kokade apelsinermed stjärnanis och kanel
Vitkladdkaka blir väldigt sött och mäktigt, men jag gillar ju det och dessutom bröt det av så himla gott med den lite syrliga glasyren på crème fraîche
165 g ägg, rumstempererade [3 st] 170 g strösocker [2 dl] 150 g smör 200 g vit choklad 120 g vetemjöl [2 dl] 5 g vaniljsocker [2 tsk] 3 g salt [0,5 tsk] 1 citron, zest ca 100 g röda vinbär ca 0,5 dl kokos, till formen florsocker, till servering
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.