Vegetarisk thaigryta med kokosmjölk
lisalovesfood
lisalovesfood

Vegetarisk thaigryta med kokosmjölk

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 400 gram Quornbitar (eller två paket kikärtor)
  • 2 burkat kokosmjölk
  • 1 Squash
  • Halvt blomkålshuvud (litet)
  • 1 purjolök
  • 2 stora vitlöksklyftor
  • 1 bit ingefära (ca en tummes storlek)
  • 1 tsk röd currypasta
  • 3 msk Jordnötssmör
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 msk Limesaft
  • 1 tsk Gurkmeja
  • 2 tsk curry
  • Torkad koriander
  • Salt
  • Torkad chili
  • Lite socker
  • Cashewnötter
  • Avokado
  • Olja att steka i

Beskrivning

    1. Stek quornbitarna (eller kikärtor) i en stor kastrull i rikligt med olja tills det får lite färg och yta.

    2. Skär squash, purjolök och blomkål i ”bite-sized” bitar. Tillsätt i kastrullen.

    3. Skiva vitlöken och tillsätt i grytan. Rör om och låt steka i några minuter.

    4. Tillsätt kokosmjölken och lägg i den rivna ingefäran. Krydda grytan med soja, limesaft, jordnötssmör, röda currypastan och koriandern. Rör om tills allt blandats och jordnötssmöret löst upp sig i grytan.

    5. Tillsätt lite socker för att balansera smakerna. Smaka av med salt och torkad chili för önskad hetta.

    Servera med ris och toppa med krossade cashewnötter och avokado!

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.