1. Blötlägg bönorna i rikligt med vatten (en del bönor – tre delar vatten) i 8-24 timmar. Ju längre blötläggning desto kortare koktid. Skölj bönorna i kallt vatten. (Om du inte har tid eller lust att blötlägga bönorna så går det bra att koka dom direkt, men det tar ca. 50 minuter för få dom mjuka. Koka då lungbönorna i en separat gryta en halvtimma först så att inte resten av ingredienserna kokas sönder och lägg sedan ner dom i grytan och koka med de sista 20 minutrarna.)
2. Lägg den finhackade purjolöken i en stekpanna och stek på låg värme tillsammans med curryn tills purjon mjuknat.
3. Krossa citrongräset med baksidan på en kniv så att smakerna kan komma ut.
4. Tillsätt resten av ingredienserna och låt allt puttra i ca. 20 minuter eller tills bönorna blivit mjuka.
5. Ta bort citrongräset och limebladen och släng.
1. Värm upp en panna och lägg i kokosolja för stekning (utan smak). 2. Lägg i den hackade löken och stek tillsammans med den röda curryn på låg värme tills löken är mjuk
Det här hade jag i min vegetariska wok. vegetariskt. Man borde woka oftare, det är ju bara att slänga i det man hittar i kylen och snabbt går det också
Det visade sig nämligen att det man egentligen behöver göra för att 1) få skriva precis vad man vill 2) få betalt för det och 3) dessutom affärsutveckla sin verksamhet så man får göra så mycket coola grejer som möjligt som gör att jag når ut med budskapet om enkel och jävligt god vegetarisk mat till fler, är att vara åtminstone tre, fyra månader ute i förväg med planeringen av allt man vill göra
Jag gjorde en helt vegetarisk pizza den här gången, anledningen till det var att jag ville testa en fin buffelmozzarella som jag köpte på Mezza och ostronskivling från marknaden, som jag hade marinerat i en kryddig citronlag
Goda vegetariska risbollar som är väldigt enkla att göra och som alltid blir väldigt uppskattade. Bollarna passar även utmärkt att ha som tillbehör till en fisk eller kycklingrätt
Koka linserna enligt förpackningen och häll av vattnet. Skala och riv rödbetor och morötter. Blanda linser och rivna rotsaker i en matberedare och mixa till en nästan slät smet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.