Saftiga tonfiskbiffar
lisalovesfood
lisalovesfood

Saftiga tonfiskbiffar

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 st tonfisk på burk
  • 1 st lök
  • 3 st ägg
  • 1/2 dl ströbröd
  • 2 st fiskbuljongtärningar + lite vatten
  • 1.5 tsk citron
  • 1/2 röd chili
  • 1.5 tsk dijonsenap
  • 1/2 tsk socker
  • Cayennepeppar efter smak
  • Svart peppar efter smak

Beskrivning

    1. Låt tonfiskburkarna rinna av och tryck ut så mycket vätska som går.

    2. Finhacka löken och chilin och blanda i en bunke med tonfisken.

    3. Knäck i tre ägg (medium storlek) tillsammans med ströbrödet och blanda allt i bunken.

    4. Värm lite vatten tills det kokar och häll ca 2 msk av vattnet på buljongtärningar i en liten skål. Rör tills tärningarna löst upp sig helt och häll därefter buljongblandningen i tonfiskblandningen.

    5. Tillsätt dijonsenap, citron, socker, cayennepeppar, och svartpeppar i tonfiskblandningen. Rör om tills allt är blandat.

    6. Låt blandningen svälla en stund.

    7. Forma biffar till önskad storlek och stek en kort stund på hög värme i rikligt med olja. Sänk därefter värmen till strax under medel. Vänd på biffarna efter ca 7 minuter och gör om proceduren med hög värme först och sänk sedan.

    Servera till en fräsch sallad med äpple och Jamie Olivers zucchinigratäng.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.