11 dl
grovt hackad ananas från burk eller färsk ananas
1200 gram
brytbönor
10,5 dl
hackad färsk koriander
10,5 tsk
salt
11 msk
maizena (valfritt)Förbered och sätt på ris om du vill ha det till thaigrytan. Skala och hacka löken grovt. Hacka vitlök fint. Skär vitkål i bitar. Skala morötter. Strimla dem. Fräs lök, vitlök, vitkål och morot i oljan. Tillsätt currypasta, kokosmjölk, vatten eller buljong och limeblad. Skala ingefäran och hacka den grovt. Strimla citrongräset grovt. Tillsätt till thaigrytan. Skär ananas i bitar och tillsätt till thaigrytan. Tillsätt brytbönorna. Låt koka i fem till tio minuter. Hacka färsk koriander och tillsätt till thaigrytan. Smaka av thaigrytan med salt samt röd currypasta till önskad styrka och smak. Du kan reda grytan om du vill med en msk maizena utrört i några msk vatten till önskad tjocklek. Thaigrytan ska dock vara rätt lös.
Här har jag gjort en vegetarisk gryta med linser, grädde, färska tomater, vitlök och spenat. Jag älskar att laga vardagsmat av basvaror som alltid finns hemma
Även idag blev det vegetariskt till middag. Egentligen det recept som kesobröden från igår skulle vara till men så kom Mårtenssons vegetariska gryta emellan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.