Thaigryta600 g laxfilé 400 g krämig kokosmjölk gul curry, efter smak 500 g broccoli, delat i buketter 2 morötter 150 g champinjoner 1 gul lök 3 msk ingefära 1 röd chili
Kokosris4 dl ris 4 dl kokosmjölk 2 dl vatten 1 tsk salt 2 msk riven kokos
Lägg i blandspenat och låt det koka med en stund. Servera med ris, jag tog vildris. Häll i laxenoch sänk värmen rejält låt det bli varmt och rör försiktigt så att inte laxen går sönder
den här tokgoda thaigrytanmed quorn och röd curry. Quorn, som är ganska likt kyckling till konsistensen, kan vara ett bra alternativ för den som vill prova på att äta vegetariskt men som inte riktigt vågar ge sig på rätter med bönor och linser
Låt morotsbitar, chili och ingefära få fräsa med i någon minut. En del får utlopp för sin kreativitet med att sjunga, andra måla/rita, andra spela teater, dansa, spela ett instrument eller skriva
4 4 port bulgur eller annat gryn (gärna fullkorn) 340 g majskorn 1 kruka mynta 1 vitlöksklyfta salt och peppar 4 port laxfilé (à 140 g) 1/2 msk olivolja 1/2 påse salladslök (à 125 g) 4 tomater Lägg till i inköpslistan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.