Vegetarisk linsgryta med kokosmjölk
www.coop.se
www.coop.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 gul lök, i klyftor
  • 1300 g blomkål, i buketter
  • 1300 g potatis, tärnad
  • 11 dl torkade röda linser
  • 1400 ml kokosmjölk
  • 12 dl vatten
  • 11 umamibuljongtärning
  • 1100 g haricots verts
  • 10.5 kruka koriander
  • 14 portioner ris
  • 11 lime
  • 11 citrongräs, hackat
  • 11 röd chili, skivad
  • 1 vitlöksklyfta, skivad
  • 120 g färsk ingefära, skivad
  • 13 msk neutral olja
  • 11.5 msk vattenKryddpasta: Mixa ihop citrongräs, chili, vitlök och ingefära med olja och vatten till en slät pasta. Fräs kryddpastan i en kastrull eller gryta under omrörning tills det börjar dofta. Tillsätt lök, blomkål och potatis och fräs med någon minut. Häll i linser, kokosmjölk och vatten och smula ner buljongtärningen. Låt sjuda under lock tills potatisen är mjuk, ca 10 min. Smaka av med salt. Vänd varsamt ner haricots verts och toppa med koriander. Servera med ris och pressa över limesaft.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.