Dela auberginerna på längden i två halvor. Lägg dem på en plåt eller i en ugnssäker form.
Häll olivolja över halvorna (alternativt gnugga på ghee eller kokosolja) och krydda med paprikapulver och salt.
Ugnsbaka auberginen i ugnen ca 40-45 minuter (beroende på ugn och storlek på auberginerna). De är färdiga när de är helt genombakade och mjuka inuti. Medan auberginerna är i ugnen kan du förbereda salladen.
Skölj linserna noga. Lägg dem i en kastrull och tillsätt fem dl vatten och salt. Lägg på ett lock och låt koka upp. När linserna kokar, sänk värmen och låt dem sjuda i ca 20 minuter eller tills de mjuknat.
Koka upp vatten i en stor kastrull. Rensa brysselkålen, ta bort de yttersta lagren och strimla den fint med en vass kniv.
Lägg i den strimlade brysselkålen i det kokande vattnet och blanchera dem i en minut. Häll av dem i ett durkslag och skölj med kallt vatten. Låt dem rinna av.
Förbered dressingen genom att vispa ihop citron, olivolja, persilja och honung i en liten skål.
Lägg över linser och brysselkål i en stor salladsskål. Häll över dressingen och blanda samman alla ingredienser.
Ta ut auberginerna från ugnen och lägg upp lite sallad på varje halva. Garnera med granatäpplekärnor.
Då behöver man inte oroa sig om någon i sällskapet äter vegetariskt för den personen kommer känna sig minst lika nöjd när den fått smaka på dessa ugnsbakadeauberginerna
Lägg på plåten tillsammans medauberginen och ringla olja och salt över. Igår hade jag äntligen tid till att laga till den här aubergineanrättningen, och den blev så mycket bättre än jag föreställt mig i mitt huvud
Dela auberginen i två men låt stjälk-änden sitta ihop, lägg på en tallrik och fyll med persilje-röran underst och fetaosten på, ringla lite extra olivolja på toppen
Och med tanke på att mina rabarber inte heller ska bli till sötsaker i år blev det till att laga en lite krämig bönröra med rabarber och sjökorall att lägga på auberginehalvorna
Skiva auberginen i centimeterstora skivor. Torka av med hushållspapper. Ta ut ur ugnen och toppa skivorna med parmaskinka (uteslut för helt vegetariskt) och skivor av minimozarella
Dela auberginerna på längden, snitta ytorna och pensla med olivolja, salta och peppra. Vi åt det igår med grillade lammkotletter som fått marinerat i mortlade vitlöksklyftor och rosmarin
Aubergine är som jag tjatat om förr en grönsak som inte alltid får komma till sin rätt. Detta geniala rum som borde vara med i standardritningar på varenda hus som byggs
Ugnsbakadaubergine och tomater. Pasta med spenat, zucchini och aubergine. Blanda ner aubergine, tomat, gurka, fejkon, bönor, kronärtskockor, ruccola och några blad färsk basilika i pastan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.