Då behöver man inte oroa sig om någon i sällskapet äter vegetariskt för den personen kommer känna sig minst lika nöjd när den fått smaka på dessa ugnsbakadeauberginerna
Lägg på plåten tillsammans medauberginen och ringla olja och salt över. Igår hade jag äntligen tid till att laga till den här aubergineanrättningen, och den blev så mycket bättre än jag föreställt mig i mitt huvud
Dela auberginen i två men låt stjälk-änden sitta ihop, lägg på en tallrik och fyll med persilje-röran underst och fetaosten på, ringla lite extra olivolja på toppen
Och med tanke på att mina rabarber inte heller ska bli till sötsaker i år blev det till att laga en lite krämig bönröra med rabarber och sjökorall att lägga på auberginehalvorna
Skiva auberginen i centimeterstora skivor. Torka av med hushållspapper. Ta ut ur ugnen och toppa skivorna med parmaskinka (uteslut för helt vegetariskt) och skivor av minimozarella
Medanauberginerna är i ugnen kan du förbereda salladen. Dela auberginerna på längden i två halvor. Häll olivolja över halvorna (alternativt gnugga på ghee eller kokosolja) och krydda med paprikapulver och salt
Dela auberginerna på längden, snitta ytorna och pensla med olivolja, salta och peppra. Vi åt det igår med grillade lammkotletter som fått marinerat i mortlade vitlöksklyftor och rosmarin
Aubergine är som jag tjatat om förr en grönsak som inte alltid får komma till sin rätt. Detta geniala rum som borde vara med i standardritningar på varenda hus som byggs
Ugnsbakadaubergine och tomater. Pasta med spenat, zucchini och aubergine. Blanda ner aubergine, tomat, gurka, fejkon, bönor, kronärtskockor, ruccola och några blad färsk basilika i pastan
Så kom dessa veganbollar med salvia och ugnsbakadaubergine till. Salvian i kombination medaubergine, zataar och en lite söt Salsa brava skapar en perfekt smak-match
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.