Då behöver man inte oroa sig om någon i sällskapet äter vegetariskt för den personen kommer känna sig minst lika nöjd när den fått smaka på dessa ugnsbakadeauberginerna
UgnsbakadAubergine med topping. Denna gång utgick jag från ugnbakad aubergine. Aubergine som bakas i ugnen blir otroligt mjuk och härlig - det krävs en del olja och salt för att sätta smak på den, men i övrigt sköter den sig själv
Skivade sen en aubergine (ca 2 portioner) längsmed i ca 1,5 cm tjocka skivor. Snabbmat av rester. Hade tacorärs kvar sen igår och det fick bli en god snabblunch här
Aubergine har aldrig riktigt varit aktuellt i min matlagning, men så hittade jag ett recept som verkade intressant, och numera är det en personlig favorit, definitivt något att bjuda på en date på, i alla fall om man inte är rädd för vitlök
Mer inspiration av Yotam Ottolenghi fick jag av den här korta film där han ugnsbakar auberginer. Dessutom stoppar jag ju vitlöken i auberginen istället för i såsen
Dela auberginerna på längden i två halvor. Medan auberginerna är i ugnen kan du förbereda salladen. Ta ut auberginerna från ugnen och lägg upp lite sallad på varje halva
Dela auberginerna på längden, snitta ytorna och pensla med olivolja, salta och peppra. 2 auberginer. Ta ut auberginerna och häll över tomatblandningen, ställ in i ugnen igen och låt det gå ytterligare 10 min. 2 auberginer olivolja
Aubergine är som jag tjatat om förr en grönsak som inte alltid får komma till sin rätt. Och Aubergine – salta ur den och behåll skalet så tycker jag den blir bäst i smak, konsistens och färg
Så kom dessa veganbollar med salvia och ugnsbakadaubergine till. Salvian i kombination med aubergine, zataar och en lite söt Salsa brava skapar en perfekt smak-match
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.