1. Rör ihop alla ingredienser till en deg. Dela den på mitten och rulla ut till 25 cm långa rullar. Ställ kallt i 4 timmar eller över natten, gärna i plastfolie.
2. Ställ ugnen på 200 grader. Skär upp kakorna och grädda kakorna i cirka 13-15 minuter eller tills de blir lite gyllene.
Idag har jag bakat dessa småkakormed Marabou Polka i. Hacka chokladen och arbeta in för hand. Ingredienser200 g mjukt smör 2 dl socker1 msk vaniljsocker4 dl vetemjöl100 g Marabou polka Mixa smör, socker och vaniljsocker med elvisp
Småkakormed vit choklad, blåbär och tranbär. Bland de godaste jag har ätit på länge är de från ICA eller Göteborgskex (båda har varsin variant) med vit choklad och tranbär
Jag älskar ju småkakor och jag älskar choklad så om man får in choklad i en småkaka så tycker jag att det är hur gott som helst =) Här har jag även slängt in lite hasselnötter som ger en trevlig smakbrytning och den knapriga hasselnöten är väldigt god tillsammans med den spröda kakan
Börja medchokladen. Dela med dig till dina vänner. Jag har några olika recept på mugcake jag brukar använda, men förra helgen kände jag för att prova ha i lite chokladbitar i en utav mina vanliga mugcakes
Ställ bunken över vattenbad med termometer. Smält chokladen och blanda sedan i den när smeten svalnat. Ikväll ska de provsmakas med en klick vispgrädde
Servera kakan med lite grädde så blir det extra gott. Smält smöret och bryt ner chokladen. Vispa ägg och socker pösigt och rör sedan ner det i chokladsmöret
Inte nog med det så strödde jag på hackade mandlar också. Sedan att det slutade med att jag täckte dem i ett chokladlager var kanske inte riktigt meningen från början
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.