Banankaka är ett klassiskt sätt att ta till vara övermogna bananer. Börja med att smöra och bröa en avlång bakform (en vanlig rund sockerkaksform funkar givetvis också)
Det här är ingen vanlig banankaka, utan en saftig, kladdig kaka med underbara bitar av choklad. Jag tog med mig den här kakan till jobbet förra veckan och många ville genast ha receptet, så här kommer det
Smält smöret i en kastrull. Men för att tacka våra fina grannar för att vi har fått våldgästa de och ockuperat deras soffa så tänkte jag att en banankaka är perfekt att ge bort som 'Tack'
Bakade en för mig ny sorts och lite annorlunda banankaka häromdagen. Dekorera medsmältchoklad eller glasyr (florsocker utrört med lite vatten) Låt svalna något innan du skär längderna i lagom stora bitar
Smält fettet i en kastrull. Blanda det med socker, mjölk, salt, vaniljsocker. Hacka blockchokladen. Blanda ihop mjöl, blockchoklad och bikarbonat och vänd ner i smeten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.