Småkakor

Småkakor

  • 19 Recept
Vaniljhjärtan snittar

Vaniljhjärtan snittar

1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Nyp ihop smördegen. Rulla två längder. Platta till. 3. Koka upp vaniljkrämen. Häll grädde, äggulor, socker och potatismjöl i en kastrull
Vaniljdrömmar

Vaniljdrömmar

1. Sätt ugnen på 150 grader. 2. Blanda samman smör, socker och vaniljsocker poröst. 3. Tillsätt oljan lite i taget
Snöbollar

Snöbollar

1. Riv chokladen på ett rivjärn. 2. Nyp ihop smör och havregryn ordentligt. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en lagom kladdig deg
Snickerstoppar doppade i choklad

Snickerstoppar doppade i choklad

1. Värm upp en kastrull med sirap och socker, det ska inte koka. 2. Rör ner vaniljpulver, jordnötssmör och kokos- krossa sedan ner cornflaksen- antingen för hand eller med en gaffel
Smörkakor

Smörkakor

1. Sätt ugnen på 165 grader. Mosa ihop smör och florsocker i en bunke. Tillsätt potatismjöl och vetemjöl. Sikta gärna i det med sil
Småkakor med hackad choklad

Småkakor med hackad choklad

1. Rör ihop alla ingredienser till en deg. Dela den på mitten och rulla ut till 25 cm långa rullar. Ställ kallt i 4 timmar eller över natten, gärna i plastfolie
Shortbread

Shortbread

1. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Rör smöret så det blir mjukt. Tillsätt florsocker och salt och rör ihop. Häll i mjölet och arbeta snabbt ihop degen
Segknapriga kolasnittar

Segknapriga kolasnittar

1. Sätt ugnen på 180 grader. 2. Rör ihop smör och strösocker till en massa. Blanda ihop vaniljsocker, bakpulver och vetemjöl och rör ner det ihop med sirapen i smörblandningen
Hemmagjorda vaniljhjärtan

Hemmagjorda vaniljhjärtan

1. Vaniljkräm. Koka upp mjölken tillsammans med hälften av sockret och frön från vaniljstången och själva stången
Hallongrottor

Hallongrottor

1. Sätt ugnen på 180 grader. Blanda samtliga ingredienser i en köksassistent med vinge och blanda tills degen gått ihop och du kan rulla den utan att det spricker
Gräddbollar

Gräddbollar

1. Blanda strösocker, florsocker, äggvita och det kalla vattnet. 2. Blanda gelatinet och det kokheta vattnet i en kastrull
Farmors dubbla madelkakor

Farmors dubbla madelkakor

1. Vispa äggvitorna till hårt skum. Sikta i florsocker och vispa en stund till. Vänd ner mandeln. 2. Klicka ut på ett bakplåtspapper, ca 1 msk, 12 st/plåt
Dumlekakor

Dumlekakor

1. Ställ ugnen på 175 grader. 2. Blanda alla ingredienserna i en skål och knåda till en deg. 3. Rulla lagom stora bollar och placera ut i muffinsformar
Chokladsnittar

Chokladsnittar

1. Sätt ugnen på 175 grader. Rör ihop smör och strösocker. Tillsätt de torra ingredienserna och sirapen och arbeta ihop till en deg
Chokladdoppade strasskakor

Chokladdoppade strasskakor

1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop smör, florsocker och vaniljsocker i en bunke. Tillsätt potatismjöl och vetemjöl
Choklad-skrynklisar

Choklad-skrynklisar

1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Vispa smör och farinsocker till en smet. Blanda ner ett ägg i taget och rör om
Cheesecake-grottor

Cheesecake-grottor

1. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg små muffinsformar på en bakplåt eller använd en muffinsplåt. 2. Blanda alla ingredienser till degen

Bibbis Prinsskorpor

1. Rör ihop mjukt smör och socker. 2. Blanda gräddfil och ägg. Rör ner o smörblandningen. 3. Blanda i mjöl och bakpulver