Min make kan inte vara den med de bästa smaklökarna. Dessa anisnittar åts glatt som "Kolakakor". Jag tyckte i alla fall att de smakade anis, och nästa gång ska den bytas ut mot fänkål
170 g smör 180 g macadamianötter [2,5 dl] 140 g farinsocker [2 dl] 120 g strösocker [1,5 dl] 55 g ägg [1 st] 15 g äggula [1 st] 300 g vetemjöl [5 dl] 3 g bikarbonat [0,5 tsk] 2 g salt [0,5 tsk] 4 g vaniljsocker [1 tsk] 250 g vita chokladknappar
1. Rör ihop alla ingredienser till en deg. Dela den på mitten och rulla ut till 25 cm långa rullar. Ställ kallt i 4 timmar eller över natten, gärna i plastfolie
1. Värm upp en kastrull med sirap och socker, det ska inte koka. 2. Rör ner vaniljpulver, jordnötssmör och kokos- krossa sedan ner cornflaksen- antingen för hand eller med en gaffel
1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Nyp ihop smördegen. Rulla två längder. Platta till. 3. Koka upp vaniljkrämen. Häll grädde, äggulor, socker och potatismjöl i en kastrull
1. Riv chokladen på ett rivjärn. 2. Nyp ihop smör och havregryn ordentligt. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en lagom kladdig deg