Småkakormed vit choklad, blåbär och tranbär. Bland de godaste jag har ätit på länge är de från ICA eller Göteborgskex (båda har varsin variant) med vit chokladoch tranbär
Jag älskar ju småkakoroch jag älskar choklad så om man får in choklad i en småkaka så tycker jag att det är hur gott som helst =) Här har jag även slängt in lite hasselnötter som ger en trevlig smakbrytning och den knapriga hasselnöten är väldigt god tillsammans med den spröda kakan
-) Mörk choklad innehåller en hel del järn, så med nyponpulver eller någon annan C-vitaminkälla så blir detta väldigt bra godis för de som behöver få i sig extra järn
Låt din mat vara din medicin, och din medicin vara din mat
Frukt och bär i massor, gratinerade med kokosmousse, vit chokladoch kokoschips. Här använde jag en vit chokladmed jordgubbar från fairtrademärket Divine
Kakaohalten på chokladen kan du också reglera själv, det är själva sammansättningen av torkad frukt, bär och frön som är det nyttiga och jag lovar, man behöver ingen stor bit för att känna att behovet är mättat
Alla komponenter kan göras dagen innan för att sedan samma dag det skall ätas montera ihop alla tillredda komponenter på en tallrik och dekorera med färsk frukt
Blanda filmjölken med bikarbonaten och rör ner i de torra ingredienserna med brödsirapen. Täck eventuellt brödet på slutet med folie om det blir för mörkt
Ett tips är att frysa chokladen innan den ska rivas, det finns två fördelar med det. Det var bra från början och behöver inte experimenteras med tycker jag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.