Tweet Pin It Skriv utVi hade en rätt regnig söndag igår och det brukar leda till att vi lägger lite extra tid i köket, vi passade därför på att testa ett par chokladmuffinsmed vit- och mörk choklad som vi länge funderat på att göra
I medchokladoch skumtomtar, värm och så är det färdigt. Innan jag drog iväg till jobbet imorse passade jag på att experimentera i köket och jag tänkte delge er det lilla ”recept” som jag fixade med
De blev riktigt söta och saftiga med en god chokladsmak. Jag hade dadlar i och dessutom lite vetemjöl (mest eftersom jag vill och kan - det ingick inte i receptet) och det blev sötare än att bara baka med banan
Nu har ju jag som sagt inte helt övergott till en vegansk diet så det kommer säkerligen upp recept med både ägg och/eller mjölkprodukter här på bloggen ändå, men från ochmed nu lär ni snubbla över orden mandelmjölk och tofu lite oftare än ni gjort innan
Dig som älskar choklad i mängder och jordnötter. Jag använde en väldigt liten för att få den hög, går lika bra att ta en större och göra plattare kakor
Den krispiga och salta botten i kombination med ett tjockt lager mjölkchokladtryffel är lika med MUMS =) Det är väl tur att det räcker med en liten minibit - sedan känner man sig nöjd
Blanda ihop allt och häll över ett bakplåtspapper. Smält chokladen över ett vattenbad. Ställ i kylskåpet ca 1 timme och skär sedan i små bitar. 150 g mörk choklad
Toppa med grädden, chokladsåsenoch marängerna, eller något annat smarrigt. 11 dl hackad Dumle. 1Vispgrädde, chokladsåsoch minimarängerSå här gör du 2 minuter Lägg den hackade dumlen och nutellan i botten på en mugg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.