Rabarberkompott
combatwombat1964
combatwombat1964

Rabarberkompott

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 350 g rabarber
  • 3 msk rörsocker
  • 0,5 vaniljstång
  • 2 msk vatten

Beskrivning

    1. Rengör rabarbern. Ansa och skär stjälkarna i tunna skivor. Lägg dem i en kastrull. Skrapa ur vaniljbönorna och mosa dem tillsammans med litet rörsocker på en skärbräda så att kornen separeras.

    2. Lägg vaniljkorn, resterande rörsocker och vatten i kastrullen. Koka upp och låt sjuda ca 5 minuter tills kompotten har rätt konsistens.

    3. Smaka av och tillsätt litet extra socker om du vill ha den litet sötare.

    4. Låt svalna och häll upp i syltburk. Den håller sig i kylen ca 2 veckor.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.