combatwombat1964
combatwombat1964
Med risk för dubbletter lägger jag in hela min receptsamling här. Recepten har kommit lite här och varstans ifrån ...

Mat-adoran

  • 4422 Recept
Jag kör in hela min receptsamling här, eller så mycket av den som jag kan hitta i mina gömmor. Jag är 59 år och har samlat sedan jag var 11.

Kyckling med kryddigt grönsaksris

1. Stek kycklingen i en panna med olja och krydda rejält med curry, salt och peppar. Skär under tiden paprika, svamp och grönkål i bitar

Kycklinggratäng allt-i-ett

1. Sätt ugnen på 225 grader. 2. Koka riset. Dela paprikorna i småbitar och strimla purjo och chili fint. Fräs någon minut i smör i en panna

Korvgryta med äpple, lök och curry

1. Hacka löken, dela äpplet i småbitar och korvarna i bitar. Fräs först löken i smöret tillsammans med curry på svag värme någon minut och låt sedan äpplet fräsa med

Snabb och enkel fiskgratäng

1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Strimla purjolöken och fräs den mjuk i smöret utan att den tar färg. Lägg purjon i botten på en ugnsform och lägg på den tinade fisken

Tomatrisotto med rökt fläsk

1. Koka upp buljongen i en kastrull och håll den varm. Hacka lök och vitlök fint och fräs det i oljan i en kastrull, tillsätt riset och rör om några minuter på svag värme utan att det tar färg

God kycklinggryta

1. Dela svamp, paprika, lök och bacon i bitar. Hacka vitlöken. Dela kycklingen i bitar och stek dem tillsammans med baconet i omgångar i en stekpanna tills det fått färg

Fläskfilé i het currysås

1. Fräs löken lätt i olja tillsammans med curry och pressad vitlök. Såsen ska vara ganska stark, så minst 1 msk curry behövs - frukten dövar också en del av kryddsmaken

Matrosgryta

1. Skär köttet i smala strimlor. Skala löken. Bryn kött och lök lätt i smör i en stekgryta. Salta och peppra och häll i crème fraîche

Fisk med svamp, lök och tomater

1. Sätt ugnen på 225 grader. 2. Lägg det djupfrysta torskblocket i en smord, ugnssäker form. Salta och peppra

Fisk med tomat

1. Sätt ugnen på 225 grader. 2. Lägg det djupfrysta fiskblocket i en smord, ugnssäker form. Salta och peppra

Citrusglass med salt kolasås

1. Blanda hårt vispad grädde med kondenserad mjölk. Riv i skal och pressa i saft av citrus. Häll över i lämpligt kärl och frys 3 - 4 timmar

Rabarberkompott

1. Rengör rabarbern. Ansa och skär stjälkarna i tunna skivor. Lägg dem i en kastrull. Skrapa ur vaniljbönorna och mosa dem tillsammans med litet rörsocker på en skärbräda så att kornen separeras

Bananglass med jordgubb

1. Mixa fryst frukt och bär med stavmixer till en glassig konsistens. Servera direkt. 2 portioner 3 mogna frysta bananer

Chilifisk i ugn

1. Tina fisken så att den går att skära i ca 2 cm tjocka skivor. Sätt ugnen på 225 grader. 2. Smörj ett ganska stort ugnssäkert fat med kant och strö ut mjölet på fatet

Mangosurpris

1. Halvtina mangon. Mixa den med äggulor och florsocker. Vispa grädden. Rör ned mangomoset i grädden och smula i kakorna

Äggkräm med citron och bär

1. Vispa grädden lätt. Blanda äggulor, socker och citron i en rostfri bunke. Ställ bunken i en kastrull med sjudande vatten och vispa krämen över vattenbadet tills den tjocknar

Grevékotletter

1. Bryn kotletterna på båda sidor och krydda med salt och peppar. Kärna ur och strimla paprikan eller skiva tomaterna och fördela ovanpå kotletterna

Dubbelt gott med kassler

1. Skär kasslern i ca 0,5 cm tjocka skivor. Blanda senap, persilja och dragon och bred blandningen över hälften av kasslerskivorna

Jordgubbar med citron- och vaniljkräm

1. Dela och skrapa ur vaniljstången. Koka upp grädde, mjölk och vaniljstång i en kastrull, ta från värmen och låt stå och dra

Kotlett med löksås

1. Salta och peppra köttet och vänd det i vetemjöl. Skiva potatisen grovt och skala löken. Hetta upp en rymlig stekpanna med 3 msk olja och bryn köttet

Vaniljmanna med passion

1. Koka upp mjölk, vaniljsocker och salt i en kastrull. Vispa ned mannagrynen och koka på svag värme under omrörning ca 4 minuter

Röd risotto med paprika

1. Skala och finhacka löken. Fräs den i olja i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt riset och låt det fräsa med tills det är genomskinligt