1. Hacka löken, dela äpplet i småbitar och korvarna i bitar. Fräs först löken i smöret tillsammans med curry på svag värme någon minut och låt sedan äpplet fräsa med
1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Strimla purjolöken och fräs den mjuk i smöret utan att den tar färg. Lägg purjon i botten på en ugnsform och lägg på den tinade fisken
1. Koka upp buljongen i en kastrull och håll den varm. Hacka lök och vitlök fint och fräs det i oljan i en kastrull, tillsätt riset och rör om några minuter på svag värme utan att det tar färg
1. Dela svamp, paprika, lök och bacon i bitar. Hacka vitlöken. Dela kycklingen i bitar och stek dem tillsammans med baconet i omgångar i en stekpanna tills det fått färg
1. Fräs löken lätt i olja tillsammans med curry och pressad vitlök. Såsen ska vara ganska stark, så minst 1 msk curry behövs - frukten dövar också en del av kryddsmaken
1. Rengör rabarbern. Ansa och skär stjälkarna i tunna skivor. Lägg dem i en kastrull. Skrapa ur vaniljbönorna och mosa dem tillsammans med litet rörsocker på en skärbräda så att kornen separeras
1. Tina fisken så att den går att skära i ca 2 cm tjocka skivor. Sätt ugnen på 225 grader. 2. Smörj ett ganska stort ugnssäkert fat med kant och strö ut mjölet på fatet
1. Vispa grädden lätt. Blanda äggulor, socker och citron i en rostfri bunke. Ställ bunken i en kastrull med sjudande vatten och vispa krämen över vattenbadet tills den tjocknar
1. Salta och peppra köttet och vänd det i vetemjöl. Skiva potatisen grovt och skala löken. Hetta upp en rymlig stekpanna med 3 msk olja och bryn köttet