Nu var det ett tag sen jag gjorde något medkycklingklubbor eller kycklingben. När jag öppnade frysen i morse för att se och bli inspirerad av det som fanns så hamnade kycklingbenen direkt i blickfånget
Strimla kycklingfilé, lök och paprika. Tillsätt Fajita Spice Mix Original, sänk värmen till medel. Stek kycklingen gyllenbrun i en riktigt het panna och tillsätt sedan lök och paprika
Skär kycklingen i tärningar och stek tillsammans med smör och lagerblad i en stekpanna. Tillsätt kryddorna och pressad vitlök när vätskan från kyckling gått bort
Bryn kycklingen runt om i en gryta med smör. Skala och hacka lök och vitlök och lägg i grytan tillsammans med ingefära, kardemumma, koriander, paprikapulver, lagerblad, kanelstång och krossade tomater
Servera kycklingenmed ris, gurkyoghurt, limeklyftor och gärna ett gott bröd. För några veckor sedan kom jag hem till färdiglagad indiskt kryddad kyckling
Klä ett ungssäkert fat med aluminium folie och lägg kycklingbitarnamed skinn sidan upp. Krydda med garam masala, gurkmeja, chilipeppar, farinsocker och salt , rör om
Hittade bland annat flera påbörjade kycklingförpackningar, flera nästan tomma grönsak- och bärpåsar och en halvfull påse med fisk, och för att slippa slänga maten har vi den senaste tiden lagat mat på det vi hade i frysen, bl a fisk- och broccoligratäng, massaman-gai - kycklinggryta och jordgubbssås, och i helgen lagade vi en kryddig kyckling à la Indien med en otroligt smakrik sås, inte stark, utan bara full av smaker
4 4 port ris, gärna basmatiris 450 g fryst grönsaksblandning (bladspenat, broccoli, sugarsnaps) 600 g chorizo 1 msk smör eller margarin salt och peppar 2 dl lätt crème fraiche med paprika och chili Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.