Kycklinglår med parmesan & vitlök
annagl
annagl

Kycklinglår med parmesan & vitlök

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • För 2 personer
  • 500 g kyckling
  • 1 msk olivolja
  • 1-2 finhackade vitlöksklyftor
  • 2 msk finhackad färsk basilika
  • 20 g riven parmesan
  • Salt & Peppar
  • Olivolja att steka i
  • Servera med ruccola

Beskrivning

    Sätt ugnen på 200 grader.

    Finhacka vitlök och färsk basilika, riv parmesanen på den finaste delen av rivjärnet och blanda ihop allt med olivolja, salt och peppar.

    Gör en liten öppning med fingrarna (eller något trubbigt/ej vasst) mellan skinnet och kycklingköttet. Fyll fickorna med krydd-blandingen.

    Ha olivolja i en panna (gärna gjutjärn) och plassera kycklinglåren med skinnsidan ner medans pannan fortfarande är kall. När det börjar steka ordentligt sätter du timer på 2 minuter. Detta ger fint och krispigt skinn. Vänd och stek i 2 minuter till.

    Lägg över kycklinglåren med skinnsidan upp i en ugnssäker form, ta en del av stekfettet i bottnen först så det inte fastnar. Ringla stekfettet över skinnen och ställ in i ugnen på 20 min. Efter halva tiden tar du en matsked och öser fettet i pannan över kycklingen.

    Låt kycklingen vila i formen i 5 min. Servera med lite färsk ruccola. ? Supertips är att spara stekfettet och steka ägg eller något annat gott i dagen efter.

    http://www.ketolivet.se/huvudratt/kycklinglar-med-parmesan-vitlok/

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.