Strö sedan över finhackad vitlök, grön chilioch salladslök. Idag blev det lite genomgång i frysen, hade en påse kycklingfilé som var perfekt till middag, grön chili i växthuset, parmesan som jag måste göra slut på, vitlök finns alltid, hade även salladslök och av detta blev det ”Kycklinggratäng med grön chili vitlök ochparmesan”
Jag har torkat tomater under ett tunt salt-och sockertäcke och det har sedan marinerats/lagts in i en lag med olivolja, vitlök, chilioch färsk rosmarin
Koka sparrisen i saltat vatten och spola sedan med kallt vatten så dom ej bli överkokta. Krydda köttet med salt, peppar, paprikapulver, honung, paprikapulver samt sambal olelek
Skala under tiden vitlök, pressa och blanda med olivolja i en liten kastrull. Parmesan. Hacka den fint och tillsätt till kastrullen med olja och vitlök
Smaka av med salt och ev. Servera med bröd. Skala och hacka vitlöken, kärna ur och hacka chilinoch fräs allt sakta på svag värme i olivoljan i en stekpanna
skivad vitlök, hackad chili, färsk eller torkad timjan. ½ urkärnad röd chilifrukt. - kyckling blir bara mer och mer populärt och går att variera i oändlighet
skivad vitlök, hackad chili, färsk eller torkad timjan. ½ urkärnad röd chilifrukt. - kyckling blir bara mer och mer populärt och går att variera i oändlighet
Idag har veckohandling blivit av och jag har lagat första rätten som var inplanerad för måndag, en jättegod pasta som vänds runt medchili- och vitlöksolja, citronskal och ruccola
Blanda majonnäs med citronskal och saft. Späd eventuellt såsen med vatten för en tunnare konsistens. Vispa ner olivolja i en tunn stråle så majonnäsen och oljan binder
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.