Fisksoppa
annagl
annagl

Fisksoppa

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 600 gram torsk, kolja eller lax
  • 1 msk smör
  • 1 hackad gul lök
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 0,5 skivad röd chili
  • 500 gram passerade tomater
  • 5 dl vatten
  • 2 dl vitt vin
  • 2 fiskbuljongtärningar
  • 0,5 citron finrivet skal
  • 1 dl grädde
  • 1 dl hackad dill

Beskrivning

    Skär fisken i bitar och lägg åt sidan

    Smält smör i en kastrull eller gryta och stel lök, vitlök och chili några min utan att de tar färg.

    Tillsätt passerade tomater, vatten, vin, buljong och citronskal.

    Koka upp och låt skjuta i 10 min.

    Häll i grädde och mixa soppan slät.

    Lägg i fisken och sjud 3-5 min.

    Vänd ned dillen precis före servering.

    Tips! Skiva i kokt potatis för en matigare soppa.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.