Krämiga chili-och jordnötsnudlar Jennie Wallden
catrineyngbro
catrineyngbro

Krämiga chili-och jordnötsnudlar Jennie Wallden

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Ingredienser
  • portioner4
  • 300 g vetenudlar (eller andra valfria nudlar)
  • Chiliolja
  • 1 dl neutral matolja
  • 6 klyftor vitlök, finhackade
  • 4 salladslökar, finhackade
  • 4-5 cm färsk ingefära, riven
  • 2 msk chiliflakes
  • 1 msk paprikapulver
  • Sås
  • 1 dl japansk soja
  • 1 dl jordnötssmör
  • 0,5 dl risvinäger, eller balsamvinäger
  • 2 msk sesamolja
  • 1 msk strösocker
  • Topping
  • 2 salladslökar, tunt skivade
  • 1 romansallad, strimlad
  • 1 dl rostade jordnötter, grovt hackade
  • 2 msk sesamfrön, rostade
  • 1 kruka färsk koriander, finhackad

Beskrivning

    Gör så här

    Börja med att göra chilioljan. Värm oljan i en liten kastrull och lägg i vitlök och salladslök. Låt gå på medelvärme tills löken är mjuk och precis börjat få färg. Ta från värmen och lägg i ingefära, chiliflakes och paprikapulver. Rör om och ställ åt sidan.
    Blanda alla ingredienser till såsen. Fördela i botten på fyra djupa portionsskålar.
    Se till att all topping är förberedd och klar.
    Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Lägg romansalladen i ett durkslag och häll av nudlarnas kokvatten i den, då blancheras salladen lätt.
    Lägg nudlar och sallad i skålarna med sås. Häll på chiliolja och toppa med salladslök, jordnötter, sesamfrön och koriander. Servera genast och låt alla själva röra om i sina skålar innan man hugger in på det goda!

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.