Coq au vin - Tareq Taylors recept
catrineyngbro
catrineyngbro

Coq au vin - Tareq Taylors recept

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Ingredienser
  • portioner4
  • 1 hel kyckling (gärna en majskyckling) [eller 700 g kycklinglårfilé]
  • 1 dl vetemjöl (eller majsstärkelse)
  • 5 schalottenlökar
  • 2-3 morötter
  • 1 klyfta vitlök
  • 100 g bacon
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 msk smör
  • 2 kvistar färsk timjan
  • 0,5 l rött vin
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 dl syltlök
  • 2 msk persilja, hackad
  • Potatispuré
  • 600 g potatis
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 citron, rivet skal av 1 och saft av 0.5
  • 1 dl färsk bladpersilja, hackad
  • salt

Beskrivning

    Gör så här

    Kycklinggryta
    Stycka upp kycklingen i bitar och rulla i vetemjöl.
    Halvera schalottenlöken och skär moroten i 3 cm stora bitar. Finhacka vitlöken.
    Bryn kyckling, schalottenlök, morot, vitlök och tärnad bacon tillsammans med tomatpurén i smöret.
    Lägg i timjan och tillsätt vinet. Låt koka i ca 25 minuter under lock. Smaka av med salt och peppar.
    Häll över syltlök och hackad persilja.
    Potatispuré
    Skala och koka potatisen.
    Häll av potatisen. Mosa potatisen och blanda med crème fraiche, citronskal, citronsaft och persilja.
    Servera kycklinggrytan med potatispurén.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.