1 hel
kyckling (gärna en majskyckling) [eller 700 g kycklinglårfilé]
1 dl
vetemjöl (eller majsstärkelse)
5
schalottenlökar
2-3
morötter
1 klyfta
vitlök
100 g
bacon
1 msk
tomatpuré
2 msk
smör
2 kvistar
färsk timjan
0,5 l
rött vin
salt
svartpeppar
1 dl
syltlök
2 msk
persilja, hackad
Potatispuré
600 g
potatis
2 dl
crème fraîche
1 citron,
rivet skal av 1 och saft av 0.5
1 dl
färsk bladpersilja, hackad
salt
Beskrivning
Gör så här
Kycklinggryta
Stycka upp kycklingen i bitar och rulla i vetemjöl.
Halvera schalottenlöken och skär moroten i 3 cm stora bitar. Finhacka vitlöken.
Bryn kyckling, schalottenlök, morot, vitlök och tärnad bacon tillsammans med tomatpurén i smöret.
Lägg i timjan och tillsätt vinet. Låt koka i ca 25 minuter under lock. Smaka av med salt och peppar.
Häll över syltlök och hackad persilja.
Potatispuré
Skala och koka potatisen.
Häll av potatisen. Mosa potatisen och blanda med crème fraiche, citronskal, citronsaft och persilja.
Servera kycklinggrytan med potatispurén.
Klyv kycklingen i delar och skär bort vingspetsar och gump. Sila av morot och lök och koka upp marinaden i en gryta, tillsätt resterande delen av rödvinet och låt puttra tillsammans med kycklingen i 45 minuter. 6 dl rött vin. 1½ dl rött vin. 6-8 steklökar
4 500 g kycklinglårfilé eller kycklingfilé av bröst 1/2 tsk salt 1 krm svartpeppar 100 g rökt sidfläsk eller bacon (100 g sidfläsk motsvarar 1 paket bacon à 140 g) 2 schalottenlökar 2 vitlöksklyftor 1 purjolök 150 g champinjoner smör till stekning 3 dl rödvin 1 dl vatten 2 msk kycklingfond 1 msk soja 3 lagerblad 1 tsk timjan 1 tsk arrowrot eller maizena Till servering kokt potatis Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5. - Rabatt Valio 500 g Mer info Ladda kupong
Smula ned buljongtärningarna och häll på rödvinet, vinägern och vattnet. Häll tillbaka den i grytan och koka ihop den 7-8 minuter tills den börjar tjockna något. 1 flaska mustigt rödvin. 2 msk rödvinsvinäger. 3-4 vitlöksklyftor
CoqauvinPortioner. 8 st lår från majskyckling 1 st flaska rödvin 2 st lagerblad 6 st timjankvistar 1 st rosmarinkvist 4 st vitlöksklyftor - krossade 8 st svartpepparkorn 200 g rimmat fläsk 200 g skogschampinjoner 20 st pärllökar salt och peppar. Koka ihop rödvin, lagerblad, timjan, rosmarin, vitlök och svartpepparkorn i cirka 5 minuter. Bryn kycklingen, slå vinet över kycklingen, sjud i cirka 40 minuter. Av RedaktionenFotografDavid Back 8 st lår från majskyckling 1 st flaska rödvin 2 st lagerblad 6 st timjankvistar 1 st rosmarinkvist 4 st vitlöksklyftor - krossade 8 st svartpepparkorn 200 g rimmat fläsk 200 g skogschampinjoner 20 st pärllökar salt och peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.