Indisk currygryta
clao
clao

Indisk currygryta

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 600 g kyckling (ben eller lår) eller kycklingfilé
  • 1 liten kanelstång,
  • 2-3 kardemummafrön (grön och ej krossad) och
  • 3-4 nejlikor
  • 2 lökar, mycket småhackat
  • 1,5 tsk riven vitlök
  • 1,5 tsk riven ingefära
  •  
  • Currykryddor
  • 2 tsk korianderfrö
  • 1 tsk chili,
  • 2 tsk gurkmeja
  • 1 tsk spiskummin
  • 1-2 lagerblad
  • 2 dl krossade tomater eller 5 småhackade tomater
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 1/2 tsk garam masala krydda
  • 2 dl Koriander

Beskrivning

    1. Fräs kanel, kardemumma och nejlikor i olja i någon minut och tillsätt löken tills den är karamelliserad (ska bli lätt brun) Rör runt löken hela tiden. Tillsätt lite vatten om det börjar brännas vid.

    2. Tillsätt vitlök och ingefära och därefter currykryddorna: 1 tsk korianderfrö, 1 tsk chili, 2 tsk gurkmeja, 1 tsk spiskummin. Tillsätt lite vatten om det börjar brännas vid.
    Blanda i tomatpurén. Tillsätt tomaterna och låt koka upp i 7-8 min. Tillsätt salt vid det här laget så att tomaterna släpper vätska.

    3.Ha i kycklingen när olja separerar sig från tomatsåsen
    Tillsätt kycklingen och låt brynas i 5 minuter och tillagas. Blanda i 1 dl färsk koriander och garam masala.
    Tillsätt KOKT vatten till önskad konsistens men inte alltför mycket, den ska inte bli alltför vattnig. (Kallt vatten sänker temperaturen på (kycklingen).
    Låt koka upp. Tillsätt mer koriander mot slutet.

    Plocka bort kanelstången, nejlikorna och kardemummafröna innan servering.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.