1. Fräs kanel, kardemumma och nejlikor i olja i någon minut och tillsätt löken tills den är karamelliserad (ska bli lätt brun) Rör runt löken hela tiden. Tillsätt lite vatten om det börjar brännas vid.
2. Tillsätt vitlök och ingefära och därefter currykryddorna: 1 tsk korianderfrö, 1 tsk chili, 2 tsk gurkmeja, 1 tsk spiskummin. Tillsätt lite vatten om det börjar brännas vid.
Blanda i tomatpurén. Tillsätt tomaterna och låt koka upp i 7-8 min. Tillsätt salt vid det här laget så att tomaterna släpper vätska.
3.Ha i kycklingen när olja separerar sig från tomatsåsen
Tillsätt kycklingen och låt brynas i 5 minuter och tillagas. Blanda i 1 dl färsk koriander och garam masala.
Tillsätt KOKT vatten till önskad konsistens men inte alltför mycket, den ska inte bli alltför vattnig. (Kallt vatten sänker temperaturen på (kycklingen).
Låt koka upp. Tillsätt mer koriander mot slutet.
Plocka bort kanelstången, nejlikorna och kardemummafröna innan servering.
Börja koka ris och förbered andra tillbehör du vill servera till indiskacurrygryta. Laga currygrytan. Låt currygrytan koka på låg värme i minst 30 minuter
Naanbröd är ett indiskt tunnbröd som bakas i en tandoorugn, men eftersom jag inte äger en sådan så bakar jag mina naan i en helt vanlig ugn, vilket går alldeles utmärkt
Det är jätte gott med wokgrönsaker till denna currygryta om du inte gillar haricovertis. 1. Börja med att tärna kyckling filéerna eller qournbitarna i medel stora bitar
Kryddig och mustig indisk curry med kyckling. Recept på fler goda indiska grytor hittar du HÄR. Inlägget Indisk gryta med kyckling dök först upp på ZEINAS KITCHEN
Supergod Indisk maträtt med perfekt harmoni i kryddningen och med en mild hetta, vill man ha mera hetta så öka på med cayennepepparn och drick gärna en ljus lager till
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.