Indisk kycklinggryta
Mårtenssons kök
Mårtenssons kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Indisk kycklinggryta 2 port + matlåda
  • 300 g kycklingkött, strimlat
  • 1 tsk hel spiskummin
  • 1 gul lök, fint hackad
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • ½ tsk riven färsk ingefära
  • sambal oelek efter eget tycke och smak
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk mald koriander
  • 1 msk bockhornsklöver
  • ½ tsk garam masala
  • 1 dl tomatpuré
  • 1 tsk råsocker
  • salt
  • 1 röd paprika, strimlad
  • 1 grön paprika, strimlad
  • 2 tomater, grovt hackad
  • 3 dl grädde
  • ½-1 lime, pressad saft
  • Hetta upp ca 1 msk olja i en djup stekpanna och häll i spiskummin, när de börjar fräsa och "hoppa" omkring så tillsätter du lök och fortsätter bryna någon minut.
  • Blanda ner ingefära och sambal och bryn ytterligare ca 2 minuter Rör i gurkmeja, koriander, smulad bockhornsklöver, garam masala, tomatpuré, socker och salt.
  • Blanda samman och låt det småputtra ca 5 minuter Bryn under tiden kycklingbitarna runt om och lägg sedan över dom i stekpannan med kryddorna.
  • Häll i grädden, tomat och paprikor, blanda om och låt det puttra tills kycklingen är färdig.
  • Smaka av med limesaft och eventuellt mer sambal och salt.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.