Lchf Currygryta med kyckling & aubergine
sanna096
sanna096

Lchf Currygryta med kyckling & aubergine

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Grytan
  • 2 st kyckling filéer ( går lika bra med quornbitar)
  • 1 halv aubergine
  • 1 créme freice
  • 2 dl grädde
  • 1 matsked curry
  • 1 tesked aromat
  • 1 halv tesked cayenne
  • 1 tesked svartpeppar
  • Tillbehör: 100 g stekt haricotsverts

Beskrivning

    1. Börja med att tärna kyckling filéerna eller qournbitarna i medel stora bitar. Stek det sedan i rapsolja.
    2. Skölj sedan skärbrädan noggrant och skär auberginen i tärnor.
    3. När kycklingen är färdig så har du i auberginen. När den har fått lite färg så har du i en burk créme freice och blandar runt.
    4. Ha i grädde, och 1 matsked curry. Och blanda runt. Låt puttra i ca 5 minuter. Ha sedan i resten av kryddorna och blanda runt och låt stå 10 minuter så alla kryddor får koka ihop. Sänk värmen på plattan.

    Medans vi väntar på att grytan ska dra ihop alla smaker så kan vi steka haricovertis sålänge. Du kan antingen steka den som den är, alltså utan rapsolja eller smör. Men jag hade i lite smör i stekpannan.

    När grytan har kokat ihop sig och haricovertisen är färdig så är det bara och servera. Det är jätte gott med wokgrönsaker till denna currygryta om du inte gillar haricovertis.
    Du kan även mosa en avokado och ha som tillbehör också.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.