Receptet ger 15 supersaftiga chokladmuffins med chokladbitar. En chokladdröm helt enkelt.
Ingredienser
5 dl
vetemjöl
2,5 dl
kakao
2 tsk
bakpulver
1 tsk
bikarbonat
2 tsk
vaniljsocker
3
ägg
3 dl
strösocker
1,25 dl
neutral olja (mat-, solros- eller rapsolja)
3,75 dl
filmjölk
200 g
mörka chokladknappar eller grovhackad mörk choklad + extra choklad att dekorera med.
Beskrivning
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
Blanda ihop vetemjöl, kakao, bakpulver, bikarbonat och vaniljsocker i en skål. Ställ åt sidan.
Vispa ihop ägg och strösocker vitt och pösigt med elvisp. Tillsätt neutral olja och filmjölk. Vänd försiktigt ihop till en jämn smet.
Sikta ner blandningen med de torra ingredienserna och blanda försiktigt med en slickepott till en jämn smet.
Ha till sist i den mörka chokladen.
Lägg muffinsformar i en muffinsplåt och fördela smeten i formarna. 2/3 smet i varje form är lagom.
Grädda muffinsarna i mitten av ugnen i 15-20 minuter. Toppa med mer choklad medan de fortfarande är varma.
TIPS!
Filmjölken funkar utmärkt att byta ut mot yoghurt, creme fraiche eller gräddfil.
Gör glutenfria chokladmuffins genom att byta ut vetemjölet mot 7 dl glutenfri mjölmix.
Ugnen. 180 grader. ca 12-15min. ca 10 mellan stora muffinsar. 1. vispa ägg och socker pösigt i en bunke. 2. rör sedan ner alla torra ingredienserna utom filmjöl, smör och chokladen
Idag har jag och Amanda bakat riktiga goda och saftiga lussekatter. Eftersom jag inte tycker att russinen är någon höjdare i lussekatterna så valde jag att byta ut dem mot andra godsaker
Vispa ägg och socker riktigt pösigt med elvisp. I går hade vi födelsedagskalas här hemma och då bjöd jag bland annat på dessa saftigachokladmuffins med polly i, en toppenkombination som både stora och små tyckte om
chokladmuffinsSaftigachokladmuffins. Jag var lite orolig för att smeten skulle välla över i formarnas "dalar" men det gick precis och muffinsarna blev både goda, fina och saftiga
Ganska svårt tycker jag nog men efter mycket googlande och tipssökande efter hur degen ska bli riktigt fluffig men samtidigt saftig tror jag mig faktiskt hittat det ultimata receptet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.