Hemligheten bakom riktigt saftiga chokladmuffins
catrineyngbro
catrineyngbro

Hemligheten bakom riktigt saftiga chokladmuffins

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Receptet ger 15 supersaftiga chokladmuffins med chokladbitar. En chokladdröm helt enkelt.
  •  
  • Ingredienser
  • 5 dl vetemjöl
  • 2,5 dl kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 1,25 dl neutral olja (mat-, solros- eller rapsolja)
  • 3,75 dl filmjölk
  • 200 g mörka chokladknappar eller grovhackad mörk choklad + extra choklad att dekorera med.

Beskrivning

    Gör såhär:

    Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
    Blanda ihop vetemjöl, kakao, bakpulver, bikarbonat och vaniljsocker i en skål. Ställ åt sidan.
    Vispa ihop ägg och strösocker vitt och pösigt med elvisp. Tillsätt neutral olja och filmjölk. Vänd försiktigt ihop till en jämn smet.
    Sikta ner blandningen med de torra ingredienserna och blanda försiktigt med en slickepott till en jämn smet.
    Ha till sist i den mörka chokladen.
    Lägg muffinsformar i en muffinsplåt och fördela smeten i formarna. 2/3 smet i varje form är lagom.
    Grädda muffinsarna i mitten av ugnen i 15-20 minuter. Toppa med mer choklad medan de fortfarande är varma.
    TIPS!

    Filmjölken funkar utmärkt att byta ut mot yoghurt, creme fraiche eller gräddfil.
    Gör glutenfria chokladmuffins genom att byta ut vetemjölet mot 7 dl glutenfri mjölmix.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.