Idag har jag och Amanda bakat riktiga godaochsaftigalussekatter. Amanda ville inte göra lussekatter, så istället gjorde hon "lusse-elefanter" och varför inte
Ingredienser Portioner. ca 40 små 200 g grovt riven mandelmassa 1 äggvita 1/2 dl färskpressad apelsinjuice 1 påse saffran (à 0,5 g) 250 g rumsvarmt smör 1 1/4 dl florsocker ca 200 g smält mörk choklad Lägg till i inköpslistan
tycker om att baka och resten av familjen tackar sällan nej till en. Jag har länge varit sugen på att baka en crumb cake, för den ser så god ut, och nu blev det äntligen av
Idag är sista dagen på julledigheten för mig, min man började jobba redan idag så jag har varit hemma och fixat lite i lägenheten och passat på att baka en äppelkaka och ett fröknäcke nu på eftermiddagen
Just denna variant, innehållande bland annat bostongurka, kapris och örter, passar alldeles utmärkt att servera tillsammans med till exempel panerad falsk fisk eller vegetariska fiskbiffar (se här eller här)
Smält smör eller margarin och låt svalna. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Ha kryddorna i smeten, tillsätt därefter växelvis mjöl/havregryn/bikarbonat och det smälta fettet
En av julens godaste bakverk är den här otroligt saftigaochgoda mandel- och lingonkakan. Det är svårt att låta bli att älska julen och allt det som hör till
Nybakade tekakor är hur gott som helst och blir mycket godare än de som man köper färdiga i mataffären och det är också ett väldigt pålitligt recept som alltid lyckas så länge man inte värmer degvätskan för mycket så att jästsvamparna dör
Nu när semstern närmar sig och vi kommer att äta frukost tillsammans hela familjen på morgonen (nu brukar Oskar gå upp en timme före mig och Felicia) är det myisgt att ha hembakat frukostbröd och de här tekakorna är supergoda att äta till frukost
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.