Detta underbart goda recept på chokladmuffins kommer från bloggen All that splatters och är skriven av bloggaren Lodi från Texas. Detta recept är enkelt att göra och smakar fantastiskt!
Ett tips!
Använd gärna en glasskopa för att fördela smeten i muffinsformarna.
3) Blanda alla flytande ingredienser i en annan skål och blanda sedan i de torra ingredienserna, var försiktig så att de inte övermixas. Lägg sedan smeten muffinsformarna med en sked. Strö sedan över de resterande 0,5 dl mini-chokladflis på toppen av varje muffin. Baka i 20 minuter eller tills bakstickan är helt fri från smet.
4) Låt muffinsarna svalna på plåten i 10 minuter och lägg dem sedan på ett ugnsgaller och fortsätt att kyla dem där.
Här är länken till original receptet http://www.mytasteus.com/r/chocolate-muffins-with-mini-chocolate-chips-2794746.html
Sikta i mjölblandningen och vänd runt försiktigt med en slickepott, avsluta med mjölken. För att lossa bakplåtspappret lättare kan du pensla med kallt vatten på pappret lite innan och lossa det försiktigt
Saftiga och enkla att göra. Ät dom som dom är eller servera med vaniljglass eller vaniljsås. Bred nu ut smeten i en långpanna med bakplåtspapper, 30×40 cm
I Jönköping så brukade vi åka till torget på lördagar och köpa en ask med gammaldags skumbollar, ni vet såna där det inte är något kex i botten utan bara skum
Tillsätt det smälta smöret och mjöl blandat med bakpulver och rör om. Blanda alla ingredienser i en kastrull och sjud under omrörning på medelvärme tills blandningen tjocknar
Servera med vispad grädde eller vaniljglass. När det är Fredag så bjuder frugan oss på hotellet på fika, hon tyckte vi skulle ha lite Fredagsmys i allt arbete
Kommentarer
sötaanna
0,5 plus vad menas med det ?
irenenygren
Läs igenom hela receptet innan du börjar baka. Om det gäller chokladflisen så ska det vara plus 0,5 dl att lägga ovanpå.
Logga in eller Registrera för att kommentera.