Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt smöret och tryck ut eventuella smörklumpar. Platta ut varje del en aning, absolut inte så de blir platta
Skär av locket på semlan och gröp ur inkråm i botten. Låt svalna på galler. Ganska svårt tycker jag nog men efter mycket googlande och tipssökande efter hur degen ska bli riktigt fluffig men samtidigt saftig tror jag mig faktiskt hittat det ultimata receptet
Utan att köpa grillad kyckling eller steka påen köttbit vid sidan av. Detta är inget petimeterrecept med måttangivelser hit och dit utan det är bara att köra på
Häll i degbunken och slå påresten av vattnet kallt. Smula jästen och rör ut den i lite av degvätskan. Ta ut bröden ur formarna och låt dem svalna på brödgaller
Det blir så saftigt. Så om det blir gröt över efter helgfrukosten, passa på att fylla på brödförrådet. Det här brödet kom till i Rossön efter att vi ätit grahamsgröt till frukost en sån där underbar helgmorgon som man får när man är omgiven av nära och kära
I fredags gick jag och syrran på stan en snabbis utan barn, bara vi. Så härligt att kunna springa in i vilken butik som helst utan att känna någon stress
Pajdeg innehåller mycket fett och vitt mjöl, äggstanningen bygger på gräddmjölk eller bara grädde, i fyllningen har man ost med hög fetthalt och många gånger innehåller pajenäven bacon eller liknande
Här kommer ett recept påriktigt saftiga och goda tekakor som ni måste testa att baka i helgen. Tekakorna bakade jag påen bas av gröt och det är det som gör dem så saftiga
Oftast är det inga problem men ibland kan man stöta på hinder som gör att man får klura lite extra. jag har några sådana rätter på lut som kommer framöver så håll utkik
Fredag igen, inte vilken fredag som helst utan lönedag dessutom. )Vad vi själv ska göra dennahelgen är helt öppet, inga planer så långt ögat når och det känns faktiskt riktigt skönt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.