Glutenfritårtbotten (Anslag)
moa.1403.eriksson
moa.1403.eriksson

Glutenfritårtbotten (Anslag)

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 st Ägg
  • 2 dl Strösocker
  • 1 dl Glutenfri Mix, Min favorit är Lailas (gul förpackning)
  • 1 dl Potatismjöl
  • 1 tsk Bakpulver

Beskrivning

    1. Starta ugnen på 200°c och börja sedan vispa ägg och socker luftigt, dvs ca 15min på hög hastighet. Smörj under tiden formen du tänkt använda. Enligt receptet är en anslagsring alternativt springform med en diameter på ca 24cm lagom men delar du receptet på två är det lämpligt med en diameter på 18cm.

    2. När äggsmeten är färdigvispad skitar du ner de torra ingredienserna och vänder försiktigt ner dem. När smeten blivit jämn, häll upp i formen och grädda i ca 20-30min, tänk på att ju mindre form desto kortare tid i ugnen. Håll koll på färg och med sticka för att se när den är klar.

    3. När kakan är färdiggräddad tar du ut den och vänder den upp och ner på en plåt med bakplåtspapper strött med lite socker.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.