5 minuter
Koka upp ½ dl av purén, krama ur bladen och låt smälta i grytan. Häll över blandningen i resterande puré. Häll därefter hälften av purén i den italienska marängen. Vispa inte utan rör om med stora tag. Tillsätt resterande puré och rör till en jämn smet. Rätt konsistens är uppnådd när purén/marängen har ungefär samma tjocklek som den lättvispade grädden. Tillsätt därefter grädden i omgångar i blandningen. Rör försiktigt så att luften inte försvinner ur moussen. Lägg ett plastband innanför tårtringen, så får ni en snygg och jämn kant på moussen. Om ni inte har det hemma så går det bra att tejpa ihop ett OH-film-ark till en remsa som är ca 7 cm bred. Häll moussen uppe på den kalla chokladbotten. Fyll inte enda upp utan spara någon centimeter på formen. Ställ i kylen i ca 4 timmar, tills dess att mossen har satt sig.
Visste ni att det är kladdkakans dag idag. Detta recept vann kladdkakeracet i år, en baktävling för barn, prova och se om ni tycker att det var en värdig vinnare
Idagär det ju kladdkakans dag och då måste man ju göra en riktigt god kladdkaka för att fira det =) Jag funderade ett tag på att göra kladdkakemuffins eller en vit kladdkaka men till slut bestämde jag mig för att göra en klassisk kladdkaka och den blev jättegod som vanligt =) Åt dessutom kladdkaka redan på förmiddagen idag på fåfängan när vi åt brunch där och den var också god fast chokladtårtan som de hade för några år sen var ännu godare
Tillsammans med en så där hundratusen andra svenskar ska vi ikväll äta TACOS. Det är verkligen den bästa fredagsmaten, snabbt och enkelt att förbereda och alla kan hjälpas åt
Jag har längtat efter nässlor hela året – o nu är de äntligen här. Nässlor är så otroooooligt näringsrikt, så jag tycker absolut du ska ut och plocka på dig på en gång
Populära inlägg. Hirams Värmlandstårta. Ett av Hirams klassiska recept ärVärmlandstårtan som går bra att lägga i frysen och ta fram när det är dags för kalas
De är väldigt goda och Lisa på mitt jobb pratar fortfarande om mina raw chokladbollar. Det fina är ju att du hela tiden kan smaka av degen eftersom den inte gräddas
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.