Fyll upp en spritspåse och börja spritsa. En av mina nya stora favoriter är italienskmaräng. Bränn av marängen lätt med en brännare för att få en vacker yta
Fläskkotletter påitalienskt vis – gör så här. Bryn kotletterna i olivolja och smör ca 1-2 min på varje sida. Häll över matlagningsgrädden, lägg på lock och bräsera (småkoka) ca 5 min
Använd en rengjord rostfri bunke till äggvitorna, det får inte finnas något spår av fett i bunken. Fortsätt att vispa marängen tills den svalnar, det kan ta lite tid
Fortsätt därefter att vispa med något lägre hastighet tills marängen svalnat. 1Häll ner den kokande sockerlagen i en tunn stråle i skummet under kraftig vispning tills du får en styv och glansig maräng
Fast det är ju ett bra tillfälle att göra marängerpå enbart gulan, de får en liten smak av ”Spettekaka” tycker jag och det är något jag är väldigt förtjust i
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.