12 l
jordgubbar och blandade bär 350 g äggvita (ca 9 äggvitor) 400 g florsocker 240 g mandelmjöl 160 g vetemjöl 345 g smör 150 g mjölkchoklad 0,5 dl socker 5 dl vispgrädde 1 msk gravad citron (kan uteslutas)
1 Till
servering3 msk florsocker 1 tsk citronsyra citronmeliss myntaVispa äggvitan tills den är stenhård (nästan skuren). Blanda florsocker, mandelmjöl och vetemjöl. Sikta i mjölblandningen i äggvitan i två omgångar och avsluta med att röra i varmt smör till en homogen smet. Smöra och mjöla en form klädd med bakplåtspapper. Häll i smeten och baka i ugn på 185 grader tills den är gyllenbrun och fast. Låt svalna. Smält mjölkchoklad och socker i vattenbad och rör i grädden. Kyl och vispa med gravad citron till moussekonsistens. Stryk anslaget med mjölkchokladmousse och toppa med rikligt med jordgubbar och blandade bär från självplocken. Blanda florsocker och citronsyra. Pudra över bären och toppa med citronmeliss och mynta.
1Täck en långpanna, cirka 25 cm × 35 cm med bakplåtspapper. 1Blanda hasselnötsmjöl, vetemjöl och kakaopulver. 1Bred ut smeten över papperet och grädda i mitten av ugnen i cirka 20 minuter. 1Stjälp upp kakan på ett bakplåts- papper och drag av papperet som kakan gräddats på (pensla med lite kallt vatten om det inte släpper). 1Vispa grädden tillsammans med sockret. 1Bred fyllningen på kakan och rulla ihop den med hjälp av papperet från långsidan. 1Rulla in kakan i papperet och lägg den med skarven ner på ett fat eller skärbräda. 1Smält och ringla över chokladen över tårtan före serveringen
12 bitar 300 g mandelmassa 1 ägg 2 äggvitor Fyllning 4 dl vispgrädde rivet skal och juice av ca 1/2 citron 1 dl florsocker 2 äggulor 4 passionsfrukter Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Laktosfri Visp/Matgrädde 5
När tre blir till fem och härlig mandeltårtamedjordgubbar. Mandeltårtamedjordgubbar. Pizza varvades med skratt och berättelser och jag som ända vuxen kände mig lyckligt lottad att få vara en del av skaran
Kolla försiktigt med en kniv att kakan släpper kanten. Blanda till glasyren och bred över kakan. Smörj en form, 24-26 cm i diameter, med laktosfritt smör samt bröa med mald mandel. Häll i formen och grädda ca 60-70 minuter på näst nedersta falsen
Hallonen kan bytas mot jordgubbar när det är säsong för det. Kläm fast ett bakpapper i botten på en rund form med löstagbar kant, smörj lätt runt kanterna, och häll i smeten
Kommentarer
manuela-2
Blev grynig! Ha i lite grädde i taget?
manuela-2
Måste vara riktigt kall för att den ska tjockna när man vispar
manuela-2
Blev som vispad grädde i konsistens. Söt och barnslig smak.
Logga in eller Registrera för att kommentera.