Mandeltårta med mjölkchokladmousse och jordgubbar
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 l jordgubbar och blandade bär
  • 1350 g äggvita (ca 9 äggvitor)
  • 1400 g florsocker
  • 1240 g mandelmjöl
  • 1160 g vetemjöl
  • 1345 g smör
  • 1150 g mjölkchoklad
  • 10,5 dl socker
  • 15 dl vispgrädde
  • 11 msk gravad citron (kan uteslutas)
  • 13 msk florsocker
  • 11 tsk citronsyra
  • 1 citronmeliss
  • 1 mynta
  • 12 l jordgubbar och blandade bär 350 g äggvita (ca 9 äggvitor) 400 g florsocker 240 g mandelmjöl 160 g vetemjöl 345 g smör 150 g mjölkchoklad 0,5 dl socker 5 dl vispgrädde 1 msk gravad citron (kan uteslutas)
  • 1 Till servering3 msk florsocker 1 tsk citronsyra citronmeliss myntaVispa äggvitan tills den är stenhård (nästan skuren). Blanda florsocker, mandelmjöl och vetemjöl. Sikta i mjölblandningen i äggvitan i två omgångar och avsluta med att röra i varmt smör till en homogen smet. Smöra och mjöla en form klädd med bakplåtspapper. Häll i smeten och baka i ugn på 185 grader tills den är gyllenbrun och fast. Låt svalna. Smält mjölkchoklad och socker i vattenbad och rör i grädden. Kyl och vispa med gravad citron till moussekonsistens. Stryk anslaget med mjölkchokladmousse och toppa med rikligt med jordgubbar och blandade bär från självplocken. Blanda florsocker och citronsyra. Pudra över bären och toppa med citronmeliss och mynta.

Beskrivning

Kommentarer

  • manuela-2

     - 

    Blev grynig! Ha i lite grädde i taget?

  • manuela-2

     - 

    Måste vara riktigt kall för att den ska tjockna när man vispar

  • manuela-2

     - 

    Blev som vispad grädde i konsistens. Söt och barnslig smak.

Logga in eller Registrera för att kommentera.