Konditori

Konditori

  • 10 Recept
Konditoribitar, recept som är användbara till just konditoribitar och mycket mer!
Italiensk Maräng på kikärtsspad

Italiensk Maräng på kikärtsspad

Vispa upp kikärtsspaden till ett fast skum och koka sedan upp sockret och vattnet till 118°c. Häll sockerlagen över kikärtsskummet under vispning, fortsätt därefter vispa på medelhög hastighet tills marängen svalnat

Chokladbollar

Blanda samman alla ingredienser. Väg till lämplig storlek, förslagsvis 20g/st. Rulla bollarna och kyl i minst 30min
Glutenfritårtbotten (Anslag)

Glutenfritårtbotten (Anslag)

1. Starta ugnen på 200°c och börja sedan vispa ägg och socker luftigt, dvs ca 15min på hög hastighet. Smörj under tiden formen du tänkt använda

Vitchoklad Mousse

1. Blöt gelatinet och koka upp grädden, häll sedan över chokladen och tillsätt gelatinbladen, blanda homogen och kyl några timmar

Smörkräm

1. Vispa äggulorna luftigt dvs ca 5-10 min på hög hastighet. 2. Koka upp sockerlagen till 118°. 3. Under vispning hälls sockerlagen över de vispade äggulorna
Fröchoklad

Fröchoklad

1. Rosta pumpakärnorna och solrosfröna i 8min 200°c i ugnen. Rosta sedan kokosen i ca 3min på samma temperatur

Citronkräm

1. Borsta citronerna i varmt vatten och torka av dem. Riv av zesten och klyv sedan citronerna och pressa ur saften
Chokladsalami

Chokladsalami

1. Smält smöret och tillsätt chokladen och låt den smälta under omrörning. När chokladen smält, ta av kastrullen från plattan och låt svalna
Marängsmörkräm

Marängsmörkräm

Här kommer det ett steg för steg recept på (enligt mig ) världens godaste smörkräm. Den blir så mjuk och len och är perfekt att spackla tårtor med
Chokladbiskvier (hemmavariant)

Chokladbiskvier (hemmavariant)

1. Dela äggen och riv mandelmassan till bottnarna med ett rivjärn. Blanda mandelmassan och äggvitorna till en smidig smet