Farmors dubbla madelkakor
Helena Toftling
Helena Toftling

Farmors dubbla madelkakor

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Kakan
  • 4 st äggvitor
  • 5 dl florsocker
  • 200 g mald madel
  • Smörkräm
  • 100 g smör
  • 1 dl florsocker
  • 1 st äggula
  • 2 tsk vaniljsocker

Beskrivning

    1. Vispa äggvitorna till hårt skum. Sikta i florsocker och vispa en stund till. Vänd ner mandeln.

    2. Klicka ut på ett bakplåtspapper, ca 1 msk, 12 st/plåt.

    3. Gräddas i mitten av ugnen i 10 minuter på 200 grader.

    4. Innan de svalnat helt, lossa från pappret och dela dem på mitten så du får två halvor.

    5. Vispa ihop alla ingredienser till smörkrämen och lägg en klick på en halva och lägg en halva över.

    6. Kakorna går bra att frysa.

Kommentarer

  • ingegerd1-2

     - 

    Jättegoda. Jag delar dom inte utan lägger ihop 2 kakor.

Logga in eller Registrera för att kommentera.