Farmors goda och nyttiga bröd
www.matklubben.se
www.matklubben.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 3 dl havregryn
  • 12 dl havrekli el. vetekli
  • 12 dl havrekross el vetekross
  • 12 dl grovt rågmjöl
  • 12 dl grahamsmjöl
  • 15 dl vetemjöl
  • 11 dl linfrön (kan skippas)
  • 11 ½ dl rivna morötter el russin
  • 15 tsk bikarbonat
  • 12 tsk salt
  • 11 liter fil
  • 12 dl mörk sirap
  • 13 dl havregryn 2 dl havrekli el. vetekli 2 dl havrekross el vetekross 2 dl grovt rågmjöl 2 dl grahamsmjöl 5 dl vetemjöl 1 dl linfrön (kan skippas) 1 ½ dl rivna morötter el russin 5 tsk bikarbonat 2 tsk salt 1 liter fil 2 dl mörk sirapBlanda ihop alla torra ingredienser, väldigt noggrant (kan förstöra hela brödet annars) Tillsätt fil och sirap Häll smeten i smorda 2x2 liters formar Ställ formarna nederst i ugnen, OBS ugnen ska vara kall när de sätts in. Sätt ugnen på 175 grader Grädda i 1 ½ timme Efter 1 timme, lägg på en plåt över formarna Klart! Förvaras i kylskåp eller frys. Blir absolut godast efter någon dag! *tycker personligen att det är godast med morötter* Lycka till!

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.