13 dl
havregryn 2 dl havrekli el. vetekli 2 dl havrekross el vetekross 2 dl grovt rågmjöl 2 dl grahamsmjöl 5 dl vetemjöl 1 dl linfrön (kan skippas) 1 ½ dl rivna morötter el russin 5 tsk bikarbonat 2 tsk salt 1 liter fil 2 dl mörk sirapBlanda ihop alla torra ingredienser, väldigt noggrant (kan förstöra hela brödet annars) Tillsätt fil och sirap Häll smeten i smorda 2x2 liters formar Ställ formarna nederst i ugnen, OBS ugnen ska vara kall när de sätts in. Sätt ugnen på 175 grader Grädda i 1 ½ timme Efter 1 timme, lägg på en plåt över formarna Klart! Förvaras i kylskåp eller frys. Blir absolut godast efter någon dag! *tycker personligen att det är godast med morötter* Lycka till!
Här kommer ett recept på riktigt saftiga ochgoda tekakor som ni måste testa att baka i helgen. Tekakorna bakade jag på en bas av gröt och det är det som gör dem så saftiga
Vispa ut jästen med vatten, olivolja, honung och flingsalt i en bunke. Sätt fingrarna i degen så att det formas en massa hål, ringla över rikligt med olivolja och strö över flingsalt
Tillsätt sirap och filmjölk och arbeta snabbt ihop till en lös deg. Låt bröden stå kvar i formarna ca 5 min innan de stjälps upp och får kallna på galler
Tillsätt smöret i klickar, sirap, pomeransskal, brödkryddoroch arbeta in vetemjölet. Lägg grahamsmjölet i en degbunke och häll över kokande vatten och rör om till en gröt
Bröden blir riktigt farligt godaoch jag har svårt att låta bli dem när de är nybakta och varma. Som ni vet så är Martin Johansson min ”Matbrödsguru”, han får mig verkligen att lyckas med att baka matbrödoch det utan någon större ansträngning
Knäck äggen i en bunke och tillsätt strösocker. Tillsätt bakpulver och kakao. Annars tar du lätt för mycket mjöl och då spricker rulltårtan lätt när du ska rulla ihop den
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.