Småkakor

Småkakor

Chokladbrysselkex

Chokladbrysselkex

4,5 dl vetemjöl. 200 g smör eller margarin. 1 dl socker, strösocker eller florsocker. 2 tsk vaniljsocker. 0,5 krm salt
Snurrkakor på pinne

Snurrkakor på pinne

300 g smör, kallt 8 dl vetemjöl 1 dl florsocker 2 ägg 1 msk vatten 1 msk vaniljsocker blå pastafärg
Dubbla favoriter

Dubbla favoriter

200 g smör. 1 dl strösocker. 3. 75 dl vetemjöl. 1 dl potatismjöl. 0. 5 tsk bakpulver. 1 tsk vaniljsocker. 50 g mörk choklad
Chokladpinnar

Chokladpinnar

200 g smör. 1 dl strösocker. 3. 5 dl vetemjöl. 1 dl potatismjöl. 0. 5 dl kakao. 5 tsk bakpulver. 2 tsk vaniljsocker
Pop tarts

Pop tarts

100 g smör, rumsvarmt 3,5 dl vetemjöl 0,5 tsk salt 3 msk vatten, iskallt 0,5-1 dl sylt. glasyr2 dl florsocker ca 3 tsk vatten ev strössel, till garnering
Vaniljkransar

Vaniljkransar

Skålla, skala och hacka mandeln. Hacka ihop mjöl, smör, mald vanilj och socker till en smulig massa. Tillsätt mandel och äggulor och arbeta samman till en deg
Farmors dubbla madelkakor

Farmors dubbla madelkakor

1. Vispa äggvitorna till hårt skum. Sikta i florsocker och vispa en stund till. Vänd ner mandeln. 2. Klicka ut på ett bakplåtspapper, ca 1 msk, 12 st/plåt