Lindstedts Goda

Lindstedts Goda

Saffranskryddad fisksoppa

Saffranskryddad fisksoppa

2 förp torsk, fryst [à 400 g] 1 gul lök 1 purjolök matolja 1 klyfta vitlök 1 förp saffran 4 msk vetemjöl 2 l vatten fiskbuljongtärning 0,5-1 dl tomatpuré 400 g kräftstjärt 2-3 dl crème fraîche salt vitpeppar persilja, hackad
Snabbsaltad ekologisk färsk slanggurka

Snabbsaltad ekologisk färsk slanggurka

Jag fullkomligen älskar snabbsaltad gurka. Salt krispig färsk gurka. Så här års är det inte gurksäsong och dom spanska filmade gurkorna smakar ibland både bittert och märkligt
Skinklåda

Skinklåda

0. 5 st purjolök. 12. 5 st kokta kalla potatisar. 1100 g skinka. 12 st tomater. 12 st ägg. 11 krm salt. 10. 5 krm peppar
Tortellini i krämig ost och skinksås.

Tortellini i krämig ost och skinksås.

Delar vidare ett recept som verkligen är både enkelt och supergott. Receptidén har jag faktiskt fått från Magdalena Graafs blogg och såhär blev den tillagad i mitt kök
Morotssoppa

Morotssoppa

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 1 kg morötter 1 st gul lök(ar) 1 st vitlöksklyfta(or) 1 msk smör 1 st röd chili , urkärnad 1 st salt 0,5 dl vispgrädde 2 tärning(ar) hönsbuljong , glutenfri 1 l vatten 0 färsk timjan 0 st peppar Köp receptet Näringsvärde Kcal
Farmors dubbla madelkakor

Farmors dubbla madelkakor

1. Vispa äggvitorna till hårt skum. Sikta i florsocker och vispa en stund till. Vänd ner mandeln. 2. Klicka ut på ett bakplåtspapper, ca 1 msk, 12 st/plåt
Strömmingslåda med ansjovis

Strömmingslåda med ansjovis

God strömming där ansjovisen ger extra smak. 4 portioner. 600 g strömmingsfiléer. salt. 2 dl grädde av valfri fetthalt
Äggcocotte med ansjovis

Äggcocotte med ansjovis

1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Smöra formarna väl. 3. Knäck äggen och låt dem försiktigt glida ner i formarna
Fruktsallad med krämig apelsingrädde

Fruktsallad med krämig apelsingrädde

Fredagen är här och det innebär helg och såklart ännu mer god mat och dryck. Ikväll har jag en liten överraskning planerad för David så det kan ni såklart få se mer av ikväll på Instagram
Köttfärsbiffar med gräslöksdressad primörsallad

Köttfärsbiffar med gräslöksdressad primörsallad

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Köttfärsbiffar 500 gram nötfärs 0,5 tsk salt 2 krm svartpeppar , malen 0,25 kruka(or) färsk gräslök 1 msk dijonsenap 1 msk kalvfond 1 msk olivolja , ca till stekning 1 msk smör , ca till stekning, laktosfritt vid behov Potatissallad 500 gram potatis(ar) 200 gram morötter 1 st röd lök(ar) 0,5 knippa(en) rädisor 0,5 st gurka(or) 0,5 kruka(or) färsk gräslök 0,5 st krispsallad 1 dl crème fraiche , laktosfri vid behov 2 msk olivolja 1,5 msk vit balsamvinäger 1 krm salt 1 krm svartpeppar , malen Köp receptet Näringsvärde Kcal