Har inte gjort glass på yoghurt tidigare, har varit rädd för att det skulle bli isigt och smaklöst, men oj så fel man kan ha, det blev riktigt gott, trots att den varken innehåller äggulor eller vispgrädde, men sedan så gillar jag ju mango också
1. Vispa äggulorna och florsockret med elvisp. 2. Vispa äggvitorna och grädden var för sig. (Det går INTE att få vitorna fasta om det finns fett på vispen)
Har man väl gjort och smakat äkta hemlagad vaniljglass, vill man aldrig mer köpa glass från affären. När jag har vant mig vid hemlagad glass kan jag från köpeglass verkligen känna hur konstgjort glassen smakar, och ingredienslistan på paketet ser inte rolig ut
Vispa äggulor och socker poröst och rör i färskosten. Vispa grädden fluffig och vänd den i äggsmeten. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner den i äggsmeten
Den här glassen går på ett kick att vispa ihop och den smakar himmelskt. Len och gräddig kolaglass i kombination med krämigt jordnötssmör och salta jordnötter är för mig totalt oemotståndligt
Blanda samman alla ingredienserna. Fördela degen på bakplåtspappret i en långpanna. Strö på lite potatismjöl på bakplåtspappret innan degen läggs på så släpper kakan bättre
Och min farmors mjöd, det är den absolut godaste. //Matilda Farmors mjöd. Jag och min farmor har en årlig tradition där vi tillsammans brukar laga en stor sats med mjöd, passligt till valborg och första maj
Jag kavlade dom liiite för tunna, men smaken var farmors och yngsta sonen bara älskar dom. Jag kavlade dom liiite för tunna, men smaken var farmors och yngsta sonen bara älskar dom
Min farmor var en riktigt höjdare på bakning. Det var alltfrån brödbak till kakor och tårtor. Så det kanske inte är så konstigt att man fått ett sånt här intresse, eftersom jag är uppvuxen att hennes huset låg bredvid vårt
Min farmor var och är fortfarande en stor förebild när det gäller min matlagning. Jag minns särskilt den otroligt goda såsen till portersteken när jag växte upp
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.