130 pepparkakor
(varav hälften med hål i) 2 dl crème fraiche 34% 1 msk florsocker 1-2 tsk limesaft 0,5-1 tsk Kockens pepparkakskrydda lingonLägg ut hälften av pepparkakorna på en bricka eller plåt. Vispa crème fraiche till en tjock kräm tillsammans med florsocker. Smaka av med limesaft och pepparkakskrydda. Häll massan i en sprits och spritsa krämen runt om på pepparkakorna. Lägg på resterande pepparkakor till dubbla och tryck samman lätt. Spritsa en klick i mitten och fyll på med frysta lingon. Lägg dem i en lufttät burk och frys till serveringstillfället. Ta fram och låt tina en kort stund innan servering. Köper du färdiga pepparkakor utan hål – lägg dem dubbla med fyllning och lingon emellan.
En smak som är självklar är pepparkaka, och jag bakar gärna medpepparkakor och pepparkakskryddor. Fast lite skönt att den har gjort det för nu äntligen kommer vi in i en av de mysigaste perioderna på året och det är nu vi kan baka med massa härlig smaker som vi inte använder så mycket resten av året
Blanda mjöl, marsánpulver, vaniljsocker, bakpulver och socker i matberedaren med kniven monterad. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper och pensla dem med uppvispat ägg
Det bästa med februari är helt klart att semlorna står i fokus. Jag kan inte komma på något annat bra med februari än att vi faktiskt låter oss mumsa i oss semlor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.