Citronrutor
Helena Toftling
Helena Toftling

Citronrutor

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Botten
  • 2,5 dll vetemjöl
  • 1,5 msk strösocker
  • 2 krm salt
  • 125 g kylskåpskallt smör
  • Fyllning
  • 3 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 st skalet av rivna citroner
  • 1,25 dl nypressad citronsaft, ca 2 citroner
  • florsocker

Beskrivning

    1. Botten: Sätt ugnen på 200 grader.

    2. Blanda mjöl, socker och salt och tillsätt det kalla smöret i bitar. Nyp ihop med fingertopparna till en deg.

    3. Klä en ugnsform med bakplåtspapper. tryck ut degen i ett jämnt lager i botten av formen och grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter, tills degen börjat få färg.

    4. Fyllning: Rör under tiden ihop ägg och socker till fyllningen. Vispa därefter ner mjöl och vaniljsocker och sedan skal och saft av citron.

    5. Häll den lösa smeten i formen och grädda ytterligare ca 12 minuter tills kakan stannat men fortfarande är kladdig. Låt svalna och skär kakan i rutor.

    6. Pudra eventuellt med lite florsocker.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.